Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INVESTGATE: O aplicație IT 100% românească te poate ajuta să faci agricultură performantă

Think-tank-ul INACO, organizația neguvernamentală non-profit și apolitică Inițiativa pentru Competitivitate, își dezvoltă un brat nou de activitate, numit INVESTGATE unde promovăm inovațiile și succesele românești. Azi, INVESTGATE se dedică agriculturii românești competitive și unui produs IT 100% românesc și integrat dedicat fermelor care poate servi acestui obiectiv.

O fermă modernă, cu profitabilitate crescută, competitivă, implică nu doar prezență pe teren, resurse și muncă fizică, ci și multă muncă administrativă. Cea din urmă se dovedește, adesea, mult mai dificil de gestionat.

Specialiștii din departamentul eAgriculture al SIVECO România vin în sprijinul fermierilor prin intermediul INOVAGRIA, soluția IT menită să simplifice și să eficientizeze managementul unei ferme, în vederea creșterii performanței și a profitabilității.
INOVAGRIA este o aplicație software 100% românească și 100% integrată, care conține toate modulele necesare pentru o gestiune completă a fermei. Este dedicată tuturor fermierilor, indiferent de dimensiunea fermei pe care o dețin. Pentru utilizarea ei, este suficientă folosirea unui navigator web de pe un calculator sau chiar a unui dispozitiv mobil care are acces la internet.
Aplicația include componente gândite în așa fel încât să rezolve cele mai importante probleme cu care fermierii se confruntă în activitatea lor zilnică: depunerea cererilor de subvenție atât pentru sectorul vegetal, cât și pentru cel zootehnic, gestionarea contractelor de arendă și a lucrărilor agricole, gestionarea și evidența efectivului de animale.

Componenta Subvenții îndrumă fermierii în procesul de pregătire a documentației necesare obținerii subvenției anuale prin identificarea la timp a schemelor de sprijin potrivite și a documentelor necesare pentru fiecare schemă în parte. În plus, INOVAGRIA ajută fermierii cu estimarea valorii totale a subvenției care se poate obține, dar și cu transmiterea către sistemul IPA Online a datelor complete privind cererea unică de plată, într-un format compatibil cu sistemul APIA.
Prin componenta Terenuri, INOVAGRIA ajută la monitorizarea parcelelor agricole dintr-o fermă, urmărind informațiile despre culturi, lucrările executate sau producția obținută și oferind, totodată, acces permanent la hărțile terenurilor și culturilor.
Componenta Arendă simplifică procesul de gestiune a terenurilor în arendă și oferă suport fermierilor prin înregistrarea contractelor de arendă și a documentelor justificative de proprietate a terenurilor, gestionarea nivelurilor de arendă, a termenelor de plată, scadențelor și plăților efectuate și transmiterea unei alerte pentru fiecare dintre acestea. De asemenea, cu ajutorul componentei Arendă se pot estima în timp real sumele și/sau cantitățile de produse ce vor fi plătite ca arendă și se pot calcula și genera automat declarațiile 112 și 205.

Componenta Lucrări Agricole este o soluție special concepută pentru eficientizarea și controlul permanent al proceselor din fermă și oferă un real ajutor prin planificarea lucrărilor agricole la nivelul fiecărei parcele/sole și estimarea resurselor necesare și monitorizarea consumului acestora (input-uri, utilaje, combustibil, ore lucrate). Totodată, prin componenta Lucrări Agricole se poate înregistra producția obținută, se poate urmări productivitatea pe tip de cultură/ parcelă /solă și se pot genera rapoarte cu informații referitoare la activitățile agricole efectuate.

De asemenea, INOVAGRIA oferă cele mai bune soluții pentru procesul de fertilizare/ erbicidare pe baza unei monitorizări permanente a terenului agricol, dar și pentru procesul de rotație a culturilor și gestiune a activităților de însilozare.
Pentru că activitatea unei ferme nu se rezumă doar la sectorul vegetal, INOVAGRIA conține și Registrul Animalelor, componentă care se adresează sectorului zootehnic. Acesta permite înregistrarea exploatației zootehnice, precum și gestionarea informațiilor despre animale și evenimente personalizate asociate animalelor: crotalie, sex, dată de naștere, direcția de exploatare, rasă, specie, tratamente medicale, vaccinuri, montă și altele. Pot fi înregistrate, urmărite și analizate toate informațiile de bază despre animalele deținute, lucru foarte util pentru fermieri.
O fermă poate fi greu de gestionat și supravegheat în mod continuu, dar instrumentele pe care INOVAGRIA le pune la dispoziția fermierilor oferă această posibilitate. În concluzie, specialiștii români în IT și eAgricultură au reușit să cultive inovația și să respecte tradiția.

Detalii aici: http://inaco.ro/o-aplicatie-it-100-romaneasca-te-poate-ajuta-sa-faci-agricultura-performanta/

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.