Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Băsescu încearcă DEMONTAREA unei INTERCEPTĂRI ESENȚIALE a DNA privind EXCURSIA din CUBA - Procurorii se opun audierii MARTORULUI

ioana basescu la iccj

Instanța supremă a început, joi, din scurt judecarea apelurilor din dosarul de mare corupție în care au primit pedepse cu executare fostul ministru Elena Udrea și fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana.

La termenul de marți al procesului instanța a trecut direct la ascultarea probelor propuse de cei care au atacat cu apel decizia Curții de Apel București, după ce a constatat că procedura de citare a fost legal îndeplinită.

Citește și: SURSE Posibil IMPLICAT în ATENTATUL TERORIST de la metroul londonez GĂSIT de SRI în România

Astfel avocații Ioanei Băsescu au cerut magistraților ICCJ admiterea probei cu martori, respectiv reaudierea a 12 dintre martorii audiați și de Curtea de Apel.

Totodată apărarea Ioanei Băsescu a cerut admiterea audierii a doi martori noi, neascultați până în prezent de procurorii DNA sau de către judecătorul de la CAB.

Este vorba despre un bărbat și o femeie, a explicat unul dintre avocați, iar ambii cunosc detalii amănunțite despre dedesubturile excursiei făcute în Cuba de Ioana Băsescu și de fostul său iubit, Giovani Francescu.

„....

Citește și: Contra-informațiile militare MOBILIZATE în cazul ASASINATULUI din Vest

Este vorba despre Gheșa Doru si Rădulescu Angelica Diana. Gheșa prezintă relevanță pe tema excursiei din Cuba.

El poate prezenta cine a decis și cum s-a decis și ce a fost cu acea excursie din Cuba.

Rădulescu Angelica e persoana denumită generic ”doamna” în acea interceptare în care se vorbește despre fonduri.

In interceptare se arată clar că atunci când se vorbește de sume de bani se pune problema de bani nu pentru infracțiunile de care e acuzată clienta mea.

Noi am făcut treaba procurorilor. Am identificat această doamnă. Si trebuie audiată ca să povestească privind situația acelor sume de bani, pe tema excursiei din Cuba”, a explicat unul dintre apărătorii Ioanei Băsescu.

Citește și: `Pentru ce a plătit Adamescu s-a rezolvat` - Discuțiile de TAINĂ dintre SĂGEATĂ și LVRATORUL MITELOR...

Procurorul DNA prezent la ședința de judecată a fost de acord cu audierea martorilor cunoscuți dar s-a opus la ascultarea acestor doi noi martori propuși instanței de apărarea Ioanei Băsescu.

Magistratul a arătat că probele administrate deja de procurorii de anchetă ai DNA sunt relevante și suficiente pentru formarea unei convingeri obiective astfel că admnistrarea de noi probe necunoscute pe același subiect nu ar mai fi relevantă la acest moment al procesului.

ICCJ se va pronunța prin încheiere de ședință referitor la probele cerute joi de avocații celor din dosar și a stabilit reluarea dezbaterilor în 7 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.