Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a realizat că a făcut o greșeală tactică

Digi24:

„Orice națiune are obligația de a salva oameni, de a-i susține și de a-i proteja”, a spus președintele la New York. Aceasta, în condițiile în care, în urmă cu două săptămâni, spunea că România nu este de acord cu cotele obligatorii pentru refugiați și că țara nu poate primi mai mult de 1785 de persoane, pentru că acestea nu trebuie doar cazate, ci și integrate. Cristian Pîrvulescu a oferit o posibilă explicație. „Între timp, președintele a realizat că alta este viziunea internațională, că România a făcut o greșeală tactică, dacă nu strategică, în momentul în care a ales să trimită la Consiliul JAI un mesaj, prin ministrul de Interne Oprea, foarte ciudat, în orice caz mai apropiat de mesajul lui Putin decât de mesajul lui Obama. România a votat alături de Ungaria, Republica Cehă și Slovacia, țări care nu sunt nici foarte proeuropene, nici foarte prooccidentale”, a spus Cristian Pîrvulescu, amintind că România a fost criticată pentru această poziție. „Poate, după aceste critici, consilierii președintelui au înțeles că trebuie să schimbe discursul și atunci a apărut acest discurs. Am două ipoteze, una – că de fapt niciodată președintele nu a vrut să spună ceea ce s-a înțeles, dar că nu a avut timp să dezvolte ideea, și a doua – că, de fapt, a revenit la sentimente mai bune față de refugiați în momentul în care a înțeles care este de fapt dezbaterea europeană și mondială pe această temă”, a mai spus politologul.

Hotnews:

Companiile straine si multinationalele nu au imunitate in fata procurorilor DNA, aceasta e prima concluzie a dosarului inceput de procurorii din Prahova. Investigatia procurorilor, intr-un caz strigator la cer, mai desumfla putin balonul conspirationist umflat de Ghita, Voiculescu&co, care vedeau capitalul romanesc ca unica tinta a DNA. Pe de alta parte, dosarul Apa Nova arata negru pe alb ceea ce o (mica) parte a presei tot scrie de ani intregi: Consiliul general al Bucurestiului e o punga de coruptie, alimentata de vechile retele securiste care au capturat business-ul romanesc dupa 1989. Si tot dosarul DNA deschide calea pentru o actiune care sa dea inapoi bucurestenilor banii furati in ultimii ani: cine va deschide actiunea va avea sanse mari sa cistige alegerile la Primarie in 2016... Acel partid sau candidat care va reusi sa stringa clientii potential pagubiti si sa porneasca o batalie - grea, de durata - cu compania, va dovedi ca ii pasa de bucuresteni si ca nu se teme de infruntarea cu gigantii economici pina mai ieri intangibili. Cred ca PSD si PNL nu vor face acest pas, pentru ca oamenii lor sint prinsi in ghemul complicitatilor din acest dosar. E momentul oportun ca un candidat surpriza, anti-sistem si cu discurs credibil, sa apara si sa taxeze blatul evident al celor doua mari partide.

Evenimentul Zilei:

La casele de pariuri șansele moțiunii de cenzură sunt aproape zero – Guvernul Ponta merge mai departe. Criticile se aud în surdină chiar din opoziție. Analiștii reproșează PNL că irosește un cartuș valoros în această sesiune parlamentară. Tema nu este nici ea prea apreciată, dat fiind că sondajele nu arată costuri suficient de mari pentru susținătorii lui Ponta ca să-i convingă să-l dea jos. Nici măcar cele câteva mii de oameni, pe care liberalii se gândesc să le mobilizeze la Casa Poporului în timpul moțiunii, nu vor determina PSD și UNPR să răstoarne propriul guvern. Fără a declanșa o contra-ofensivă împotriva justiției -pentru că moțiunea liberalilor vizează un act la justiției - PSD și UNPR vor încerca să mențină subiectul la temperaturi scăzute în media și să-și țintuiască parlamentarii în bănci, pentru a evita trădări de ultim moment. Oprea nu mai pare a fi în cărți pentru premier, deci nu-și dorește nici să piardă prietenia PSD, fără de care alegerile următoare s-ar putea dovedi destul de chinuitoare. Dar liberalii nu disperă. Un alt vot pentru începerea urmăririi penale a lui Ponta, după congresul PSD, pentru fapte săvârșite în funcție, echivalează cu o nouă moțiune de cenzură

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.