Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis taie porcul doar în ianuarie

Bodea chestor

Din elanul victoriei, anti-iohanniștii tind sa râdă de peneliști (nu le mai putem spune liberali, că-s populari) pentru obsesia de a-l lăsa pe Dragnea fără mandatul de parlamentar. Dar, dacă oamenii lui Iohannis nu o fac doar dintr-un infantil ”Puie Dragnea”? Dacă la mijloc e un plan mai pervers?

Da, echipa ”Iohannis” a pierdut această bătălie electorală. Da, falangele lor politice, PNL și USR, au fost înfrânte. Dar acestea nu sunt singurele lor ”armate” de pe câmpul de luptă. Pe lângă mișcările demonstrativ-temporizatoare ale falangei robotizate Iohannis, alte două manevrează acum la adăpostul fumului de artificii din Kiseleff. Ați și uitat de DNA și de Servicii, nu-i așa? 

content-image

Ce ar câștiga ai lui Iohannis dacă l-ar scoate pe Dragnea din Parlament? Că îl lasă fără o funcție de deputat? Mare umilință, ce sa zic! La câți bani are omul... Și când va fi șeful de facto al Guvernului și stăpân peste banii țării... Puțin îi pasă lui de o funcție care bucură doar naivii, hoții și flămânzii de putere.

Care e diferența dintre un parlamentar și un om de rând? În afară de salariul de 4.300 lei, așa zisa ”imunitate” în fața abuzurilor Justiției, nu? Ecuația e simplă! La majoritatea de azi, DNA nu se va putea atinge de deputatul Dragnea. Dacă falanga politică ar reuși să îi dea jos această ”armură”, falanga justițiară l-ar toca mărunt, cu tot guvernul lui din umbră. Găsesc ei motive și soluții să îl plimbe săptămânal pe la parchet, poate și să îl aresteze câte un pic.

Da, Dragnea va rămâne deputat. Da, PSD va face guvernul. Da, Dragnea îl va conduce prin Guvernul Fantomă de la sediul PSD. Dar se va afla între ciocan și nicovală. Pe de o parte, nicovala așteptărilor poporului care l-a votat pentru promisiunile făcute și a cărui răbdare se va duce până la toamnă. Pe de altă parte ciocanul echipei de la Cotroceni, care va lovi cu toate falangele și fără pic de milă sau corectitudine.

Dar, nu numai Dragnea va fi singurul vizat. Din ianuarie, Ponta, Tăriceanu, Firea, toți oamenii de vârf ai guvernării de stânga vor fi trecuți prin furcile ”justiției” până la epuizarea tuturor posibilităților, legale sau ilegale. Câți vor supraviețui, rămâne de văzut. Dar așteptați-vă la un război crunt, pe viață și pe moarte! Pentru că ultima redută a ”binomului” este falanga Iohannis, care va fi asediată în 2019. Dacă nu cumva mai devreme...

 

FALÁNGĂ1, falange, s. f. (În Grecia antică) Formațiune de infanteriști înarmați cu lănci, dispuși în rânduri compacte și având centrul și aripa dreaptă mai puternice. ♦ Fig. Grup compact și omogen de oameni care luptă împreună pentru același scop.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.