Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jaf în banii publici la Sectorul 1: Primarul Tudorache prins cu mâța-n sac

arhiva personala
Tanase Stamule

La începutul lunii decembrie, Primăria Sectorului 1 a dat drumul unei ”investiții strategice”, în valoare de circa 60 de milioane de euro, lansând o licitație deschisă până pe 23 decembrie !!!, pentru construirea a nu mai puțin de 9 (nouă) patinoare acoperite, anunță liberalul Tănase Stamule.

El denunță felul în care primarul și Primăria au acționat în această cauză și solicită public un audit al acestor operațiuni suspecte:

”Acest proiect lansat de o companie municipală înființată  de Primăria Sector 1 - Compania de Investiții si Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat a Sectorului 1 (CIDSDIPP) SA – ridică semne de întrebare din cel puțin trei motive: numărul de patinoare preconizate a fi construite este mare, fie și pentru capitala unei țări cu tradiție în sporturile de iarnă, banii alocați depășesc orice estimare rezonabilă și data limită de depunere a ofertelor, fixată pe 23 decembrie când tot românul se pregătește de Crăciun arată clar că licitația e cu dedicație.

Semnele jafului preconizat de primarul invizibil Dan Tudorache și de acoliții săi sunt peste tot: am cerut oficial Primăriei să prezinte care sunt atribuțiile, rolul și obiectul de activitate și proiectele derulate de această companie municipală.

La scurt timp, Primarul Tudorache a încercat să se spele pe mâini în Consiliul Local, susținând că nu sție nimic despre acest proiect și că ... este sabotat. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu i-a mirosit ....

De fapt, primarul știe destul de mai multe. Licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru acest proiect a fost atribuită și plătită! Câștigătorul? O firmă abonată la contracte cu Primăria Sector 1, aceeași care a realizat și studii de fezabilitate comandate de municipalitate pentru reabilitarea unor școli din sector. Să fie PBG Management&Engineering singura companie în stare să realizeze astfel de lucrări pentru investițiile Primăriei?

Vezi și: Ludovic Orban și-a numit consilierul de stat pe probleme economice

Solicit pe această cale instituțiilor de control specializate în auditul unor astfel de operațiuni să se sesizeze și să verifice circumstanțele derulării acestui proiect.

Cer, de asemenea, consilierilor locali să pună în aplicare articolul 127 alin (3) din Codul administrativ, pentru constituirea unei comisii mixte formate din consilieri locali, funcționari publici și alți specialiști, care să verifice activitatea fantomaticei instituții folosite de PSD drept paravan pentru comenzile de partid.”, mai spune liberalul în comunicatul remis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.