Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jignirea unei femei. Cazul Ponta

Raetchi
Ar trebui sa existe totusi limite in politica. Limite contondente, ascutite, incat sa-l doara pe cel care da sa sara peste ele.

Jignirea unei femei reprezinta o astfel de limita. Jignirea unei femei pentru ca e femeie - cu atat mai mult.

Cu toti am inteles frustrarile lui Victor Ponta dupa caderea din varful sistemului politic. I-am tolerat chiar si episoadele paranoide - sugestiile repetate, sinistre, despre "complotul de la Colectiv". E dureros sa ti se inchida drumul la doar 45 de ani. E dureros sa nu mai ai viitor politic si profesional cand ai simtit cateva luni bune dulcele gust prezidential; sa stai toata ziua intre judecatori, dand explicatii; sa stii ca CV-ul plin de dosare penale nu te va mai lasa niciodata sa ajungi ministru sau procuror. Ce sa mai faci cu timpul ramas? Sa-ti scrii memoriile? Nici macar asta nu e optiune: Ponta e atat de speriat de virgula, atat de nesigur pe regulile ei bizare, mirabile, rautacioase, incat foloseste, prudent, "/" cand simte pericolul unei virgule perfide dand tarcoale.

Chiar si asa, cu toata intelegerea din lume, cu toata empatia pentru o depresie cumva naturala, este de neinteles cum Ponta poate calca in picioare regula minima de a nu ofensa o femeie. De cateva zile, fara oprire, cu repetitie ostentativa, Ponta ataca o femeie - pe Alina Gorghiu - folosind sintagma "prostitutie politica". Motivul: Gorghiu a declarat ca USL a fost o eroare. Si-atunci Viorel, pisicher mare, crescut probabil doar intre barbati, striga fara oprire: "Prostitutie! Prostitutie", facand smechereste cu ochiul si adaugand: "Intelectuala! Politica!".
Asa zici, Viorele? Pai prin 2010-2011, cand Geoana si Crin Antonescu au gandit prima data proiectul USL, nu erai tu ala care se opunea si sustinea neatarnarea PSD? Nu erai tu ala care a blocat suspendarea lui Basescu vreun an - pana cand batranul marinar ti-a scos plagiatul din sertar si nu i-ai mai putut rabda tirania si impilarea? Si atunci nu tu l-ai suspendat doar vreo saptamana - pentru ca te-ai intors domesticit de la Bruxelles, lasandu-ti aliatii cu buza umflata? Si nu erai tu Viorele ala care a semnat coabitarea cu Basescu, ca sa ramai premierul lui? Si nu tu Viorele ai fost ministru in guvernul Boc?
L-a acuzat cineva pe Ponta de "prostitutie" pentru tot acest sir de smecherii basiste? Nu. Pentru ca pe scena publica nu folosesti un cuvant atat de incarcat si de umilitor, din pacate, decat atunci cand vrei sa injosesti o femeie. Asa cum a facut si Basescu cu "centura politicii". Doar ca, pur si simplu, asa ceva nu se face: ai mama, ai sotie, esti tata de fata - nu trebuie nimeni sa iti explice cat de meschin si de ticalos e ceea ce faci. Ai la indemana zeci de ofense "rezonabile" daca vrei sa iti cobori adversarul. Dar sa umilesti o femeie doar pentru ca e femeie si ii poti vorbi asa - asta e una din limitele pe care nu le incalca decat marginalii politici. Boschetarii discursului public.
In martie 2015, cand inca era premier si isi stapanea bine nervii, Ponta spunea: ”Am foarte multe defecte, dar niciodata sper ca nu am jignit sau nu m-am adresat nerespectuos la adresa vreunei femei. Daca as fi facut-o, inainte sa ma sanctioneze Daciana, ar fi facut-o mama cu siguranta, ca ea e mai rapida in reactii”.
Doamnelor, daca e un dram de adevar in afirmatia asta, opriti-l! E limpede ca singur nu poate. Nu femeia agresata se face de ras in situatii de gen - ci badaranul si cei din jurul sau.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.