Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a informat NATO că racheta era ucraineană (Reuters, citând surse din cadrul alianței)

CNN
Joe Biden

Președintele Joe Biden ar fi informat NATO că racheta care a căzut în Polonia, ucigând două persoane, a fost o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană, informează Reuters, care citează o sursă din cadrul NATO, potrivit The Guardian.

Anterior a apărut pe agențiile de presă informația despre trei oficiali americani, care au vorbit cu Associated Press sub rezerva anonimatului, care au declarat că evaluările preliminare au sugerat că racheta a fost lansată de forțele ucrainene în timpul bombardamentului rusesc asupra infrastructurii energetice din Ucraina. Dar, cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA a refuzat să comenteze relatările respective. "Nu avem niciun comentariu și nu vom confirma acest raport. Așa cum a spus președintele astăzi, susținem ancheta în curs a Poloniei pentru a afla exact ce s-a întâmplat", a declarat purtătorul de cuvânt, informează CNN.

La rândul său, președintele SUA, Joe Biden, susține că există informații conform cărora racheta care a lovit Polonia nu a fost trasă din Rusia.

„Există informații preliminare care contestă acest lucru”, a spus Biden reporterilor, întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. „După traiectoria balistică este puțin probabil să fi fost tras din Rusia, dar vom vedea.”, a mai adăugat Biden după o întâlnire convocată de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.