Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kadîrov nu a procesat că revolta s-a terminat - 3000 de luptători ceceni au fost trimiși la Moscova: 'Credeam că unii oameni pot fi de încredere'

newsweek.com
kadirov-prigojin-putin-wagner

Pentru apărarea Moscovei au fost trimiși trei mii de luptători din unitățile de elită cecene, care s-au poziționat încă de la primele ore ale dimineții și sunt gata să execute orice ordin al președintelui rus Vladimir Putin, a anunțat televiziunea și radioul de stat cecen Grozny pe canalul său Telegram.

"Pentru a apăra capitala rusă de rebelii militari au fost trimiși din Cecenia 3.000 de luptători din unitățile de elită ale regiunii - regimentul 96 operațional al VNG al OCS, regimentul 94 operațional al VNG al OCS, Batalionul de Sud al VNG al OCS, regimentul 141 motorizat care poartă numele lui Ahmat-Hadji Kadîrov și militari din Departamentul Rosgvardiya pentru Republica Cecenă. Soldații se află la pozițiile lor din Moscova încă de la primele ore ale dimineții și sunt pregătiți să execute orice ordin al comandantului-șef al forțelor armate ruse, Vladimir Putin", relatează postul de televiziune de stat.

Ulterior, Kadîrov, liderul Ceceniei, a revenit cu un mesaj pe canalul său de Telegram. Acesta și-a exprimat dezamăgirea față de acțiunile lui Prigojin, pe care le-a pus pe seama aroganței și nemulțumirii față de unele afaceri ratate.

„Credeam că unii oameni pot fi de încredere. Că își iubeau sincer patria ca adevărați patrioți până în măduva oaselor. Dar s-a dovedit că, de dragul ambiției personale, al profitului și al aroganței, oamenii puteau să dea doi bani pe atașamentul și dragostea lor față de patrie.

Am vorbit cu Prigojin, l-am convins să lase ambițiile de afaceri în urmă și să nu le amestece cu chestiuni de importanță națională. Am crezut că m-a auzit, dar s-a dovedit că furia lui nu făcuse decât să crească în el tot timpul. Un șir de afaceri nereușite provocase resentimentele subiacente și persistente ale omului de afaceri, care au atins apogeul atunci când autoritățile din Sankt Petersburg nu i-au acordat fiicei sale terenul pe care și-l dorea. Aroganța unui singur om ar fi putut să ducă la consecințe atât de periculoase și să atragă un număr mare de oameni în conflict.

Îi îndemn pe toți luptătorii PMC să continue să fie sobri în deciziile lor. Gândiți-vă la viitorul țării, la familiile voastre, la copiii voștri. Astfel de acțiuni ar putea duce la rezultate dezastruoase. Acum totul s-a încheiat pașnic, fără vărsare de sânge, dar s-ar putea întâmpla. Ultima soluție ar fi fost suprimarea brutală și distrugerea tuturor celor care au invadat integritatea Federației Ruse”, scrie Kadîrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.