Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kaspersky a lansat un joc de securitate cibernetică mobilă, cu scopul creşterii interesului angajaţilor faţă de importanţa securizării informaţiilor

kaspersky lab

Kaspersky a lansat un nou joc de securitate cibernetică mobilă, intitulat [Dis]connected, cu scopul creşterii interesului angajaţilor faţă de importanţa securizării informaţiilor, informează compania într-un comunicat de presă transmis, marţi, AGERPRES.

"În completarea programelor tradiţionale de formare în ceea ce priveşte securitatea cibernetică pentru companiile mari, jocul demonstrează realist beneficiile comportamentului sigur şi poate fi folosit pentru a consolida ceea ce angajaţii au învăţat deja. Jocul este potrivit pentru proiecte educaţionale şi media la nivel naţional (...) Ca lider recunoscut în instruirea legată de conştientizarea securităţii în 2021, inclus în segmentul complet de funcţionalităţi ale furnizorilor SA&T din raportul Forrester Now Tech2, Kaspersky îşi îmbunătăţeşte constant soluţiile educaţionale şi introduce noi tehnici de învăţare actualizate. Astfel, pentru a face training-ul mai antrenant şi pentru a creşte interesele angajaţilor în securitatea informaţiilor, compania a lansat jocul său sub forma unui roman vizual - [Dis]connected", se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în joc, jucătorii trăiesc o zi (24 de ore) dintr-un viitor în care asistenţii inteligenţi pot găti micul dejun, iar casele subacvatice şi augmentarea umană au devenit normale. Personajul definit în joc trebuie să rezolve simultan o serie de sarcini de serviciu. Acesta lucrează pentru un producător de implanturi revoluţionare, ce va fi achiziţionat de către un concurent, iar condiţiile de achiziţie depind în mare măsură de succesul realizării proiectului jucătorului.

"În viaţa sa privată, scopul jucătorului este să nu ajungă să se despartă de partenerul de viaţă - care este supărat că petrece mai puţin timp cu el - menţinând în acelaşi timp relaţii bune cu colegii şi rămânând productiv. Alegerile făcute de jucători se dovedesc a fi interconectate. De exemplu, dacă au un conflict cu un coleg, acesta nu va fi informat despre schimbările importante survenite asupra proiectului. Iar dacă discuţiile cu colegii durează prea mult, jucătorii îşi vor depăşi termenele de lucru. Elementele de securitate cibernetică sunt întreţesute în mod natural în intrigă pentru a arăta cum deciziile legate de această sferă pot ajuta la atingerea sau ratarea obiectivelor personajului. De exemplu, jucătorii care decid să economisească timp şi să nu îşi actualizeze implanturile nu îşi vor spori productivitatea şi, prin urmare, nu vor putea finaliza proiectele la timp. În total, în timpul jocului, un utilizator va trebui să rezolve 24 de situaţii care acoperă subiecte precum parole şi conturi, e-mailuri, navigare pe web, reţele sociale şi mesagerie, securitate PC şi dispozitive mobile. Povestea are mai multe finaluri alternative în funcţie de deciziile luate. Utilizatorii vor primi un rezumat al ratei lor personale de succes în gestionarea proiectului şi a vieţii lor personale, precum şi o evaluare a abilităţilor şi cunoştinţelor lor în materie de securitate", explică realizatorii [Dis]connected.

Noul joc cuprinde sesiuni de maximum zece minute şi îl ajută pe jucător să-şi păstreze cunoştinţele. "Jocul poate fi recomandat după ce angajaţii parcurg cursuri de formare, pentru a le consolida cunoştinţele de securitate cibernetică dobândite şi pentru a-i motiva să îşi pună abilităţile în practică. Atunci când este utilizat în proiecte naţionale, jocul îmbunătăţeşte gradul de conştientizare a securităţii cibernetice în rândul cetăţenilor", notează Kaspersky.

Un sondaj Kaspersky Global Corporate IT Security Risks Survey (ITSRS), în care au fost intervievaţi 4.303 de respondenţi din 31 de ţări, relevă faptul că 50% dintre companiile mari au în prezent cursuri de "igienă" în domeniul securităţii cibernetice, însă, cu toate acestea, angajaţii pot fi reticenţi faţă de astfel de programe de formare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.