Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a semnat: Purtătorul de cuvânt al Parchetului General și un fost candidat la funcția de procuror general se pensionează

klaus iohannis semneaza decrete

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 septembrie 2022, trei decrete privind pensionarea unor procurori. Pe listă se află și purtătorul de cuvânt al Parchetului General, dar și un fost candidat la funcția de procuror general al PÎCCJ.

- „Decret privind eliberarea din funcția de procuror militar în cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, având gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a domnului locotenent-colonel magistrat Florin-Daniel Cășuneanu – pensionare, la data de 1 octombrie 2022.” Cășuneanu a candidat în 2020 fără succes la funcția de procuror general al PÎCCJ.

- „Decret privind eliberarea din funcția de procuror cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași a doamnei Mihaela-Cristina Pascaru, delegată în funcția de procuror șef Secție judiciară la aceeași unitate de parchet – pensionare, la data de 1 octombrie 2022.”

- „Decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Daniel Alexandru Ionescu, procuror șef al Biroului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – pensionare, la data de 1 octombrie 2022.” Fost secretar general adjunct al CSM, Ionescu fusese reînvestit în funcția de șef birou, pentru un mandat de 3 ani, în septembrie 2021.

Magistratura se confruntă în ultimii ani cu un exod masiv, care se manifestă mai ales în rândul judecătorilor. De teama unor modificări legislative în privința condițiilor de pensionare, mulți magistrați ales să iasă din profesie imediat ce capătă vocația de pensionare, adică după 25 de ani de activitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.