Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, atacuri în rafală la adresa PSD: 'România riscă să rămână singura țară din UE cu MCV' / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis își prezintă la momentul transmiterii acestei știri programul electoral cu care vrea să câștige al doilea mandat de președinte, lansând atacuri pe bandă la adresa PSD.

"Au trecut 30 de ani de la Revoluţie, însă moştenirea comunismului s-a văzut în toate perioadele în care PSD a fost la putere, perpetuând incompetenţă şi corupţie, atitudini contrare unui spirit democratic, transparent, proeuropean. Acest partid a fost o piedică în calea dezvoltării României în toţi aceşti 30 de ani, a politizat administraţia, a alungat oamenii competenţi din funcţii, a inhibat funcţionarea normală a instituţiilor, a blocat investiţiile pentru construirea de şcoli, spitale şi autostrăzi, a încercat politizarea justiţiei şi a vrut să facă drepturi speciale pentru politicienii penali. După această guvernare PSD România riscă să rămână singura ţară din Uniunea Europeană cu MCV. Guvernarea eşuată a PSD a sufocat ţara prin birocraţie, nepotism, corupţie, abuzuri şi lipsă de predictibilitate. Drumul spre o Românie normală este unul foarte dificil, dar sunt optimist pentru că astăzi românii vor schimbare şi luptă pentru această schimbare", a spus Iohannis, duminică, la lansarea programului său prezidenţial pentru un nou mandat.

Dan Barna, despre melodia populară rescrisă electoral special pentru el: 'A fost o surpriză și pentru mine. Un gest de ospitalitate'

Totodată, Klaus Iohannis a vorbit despre ce crede că înseamnă România normală.

„Drumul spre o Românie normală este foarte dificil, dar sunt optimist. Românii vor schimbare şi luptă pentru ea. Este timpul pentru a răspunde la întrebarea ce avem de făcut pentru ca România să devină o ţară normală. În primul rând, România normală este ţara în care statul se află în slujba cetăţeanului, o administraţie modernă, în spirit european. După guvernarea dezastruoasă a PSD care a afectat funcţionalitatea statului, trebuie să refacem credibilitatea instituţiilor statului, pentru ca cetăţenii să îşi recapete încrederea. Trebuie să reașezăm administrația publică pe standarde corecte. România normală este România legii, adică țara în care legea este egală pentru toți. Nimeni nu ar trebui să se poată pune mai presus de lege pentru a scăpa de răspundere. Justiția independentă este garanția funcționării democrației, este garanția modernității României. Am fost și voi rămâne un susținător ferm al luptei împotriva corupției. Consolidarea unui stat de drept puternic înseamnă o legislație suplă, ușor de înțeles și aplicat elaborată în legătură directă cu nevoile cetățenilor. Actuala legislație trebuie supusă unui amplu proces de revizuire. România normală este România sustenabilă prin educație, sănătate și solidaritate”, a mai spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.