Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul rus la București acuză: Teritoriul României este folosit pentru tranzitul de arme pentru Ucraina

captura YouTube
Valery Kuzmin

Teritoriul României este utilizat activ pentru tranzitul de arme pentru Ucraina din țări terțe, a declarat ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, într-un interviu pentru ziarul "Izvestia", publicat miercuri, notează Rador.

"Autoritățile oficiale române evită cu grijă menţionarea acordării oricărei asistențe militare Ucrainei. În același timp, teritoriul țării este utilizat activ pentru tranzitul armelor din țări terțe, care deseori poate fi observat literalmente cu ochiul liber. '...' În nord-vestul României, compania germană Rheinmetall creează deja o întreprindere de reparații pentru repunerea în funcţiune a tehnicii grele ucrainene avariate în luptă" - a spus el.

Ambasadorul a mai subliniat că posibila instruire a piloților ucraineni pe avioane de vânătoare F-16 în România "stârneşte îndoială", întrucât Bucureștiul a achiziționat recent aceste aeronave din Portugalia și Norvegia și "este puţin probabil să aibă potențialul necesar". Menţionăm că, la sfârșitul lunii iunie, ziarul "Politico" a anunţat că țările occidentale analizează posibilitatea pregătirii piloților ucraineni de a pilota avioane de luptă F-16 în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.