Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lawrence Foster şi Daniele Gatti conduc două orchestre cu programe de excepţie, la Festivalul Enescu

fge.org.ro
filarmonica enescu

Faimosul dirijor Lawrence Foster, un cunoscător al muzicii enesciene şi director artistic al Festivalului „Enescu” între 1998 şi 2001, revine vineri pe scena festivalului cu un program dedicat creaţiei lui Alban Berg, respectiv opera „Lulu”, potrivit news.ro.

În aceeaşi seară, la Sala Palatului, Orchestra Academiei Naţionale Santa Cecilia va prezenta un program de Schubert şi Mahler, sub bagheta dirijorului Daniele Gatti.

Foster va conduce Orchestra de Cameră a Filarmonicii Transilvania din Cluj Napoca, alături de Nestor Bayona, pianist şi dirijor asistent, într-un concert la Ateneul Român, de la ora 16.30.

Citește și: ALERTĂ SURSE Falimentara City Insurance CĂLCATĂ de procurorii PICCJ - Se ridică documente ...

Programul este dedicat creaţiei lui Alban Berg, iar publicul va putea asculta opera „Lulu”. Scrisă în trei acte cu prolog, pe un libret realizat de compozitor, a fost inspirată de piesele lui Frank Wedekind. Aparţinând stilului expresionist, conturat la începutul secolului XX, Berg a lucrat la această lucrare între anii 1929 şi 1935. A fost finisată de Friedrich Cerha, iar premiera a avut loc în anul 1937, la Opera din Zurich.

La Sala Palatului, de la ora 19.30, va concerta Orchestra Academiei Naţionale Santa Cecilia din Roma, condusă de dirijorul Daniele Gatti. Prima lucrare a concertului din această seară este Simfonia nr. 3 în Do Major D. 200 de Franz Schubert, o simfonie de tinereţe în stil clasic, finisată în 1815, ce a fost publicată postum.

Seara se va încheia cu sonorităţi romantice ale Simfoniei nr. 4 de Gustav Mahler, o lucrare amplă şi complexă. Mahler, primul dirijor din istoria muzicii şi iniţiatorul acestei funcţii, a lucrat la Simfonia a IV-a între anii 1899 şi 1900. Simfoniile lui Mahler sunt recunoscute pentru conţinutul muzical plin de reflecţii şi înţelesuri profunde, deseori bazate pe tema vieţii şi a morţii. Lucrarea de faţă ilustrează viziunea unui copil asupra Raiului şi conţine un cântec scris de compozitor în 1892, interpretat de soprană în finalul simfoniei. Solista din această seara va fi soprana Rachel Harnisch.

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” prezintă la sediul său, de la ora 19.00, premiera românească a spectacolului „Candid”, de Leonard Berstein, o reprezentaţie care a fost interpretată pentru prima oară în lume în 1999. Evenimentul are loc în seria Bucureşti Creativ a Festivalului „Enescu”.

Mai multe detalii despre program pot fi consultate pe festivalenescu.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.