Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea care SCĂPA România de marile companii care produc poluare olfactivă, INTOARSĂ de la promulgare de Ministrul Agriculturii

gov.ro
Adrian Oros

O mulțime de companii din România produs poluare olfactivă, fără însă ca particulele eliminate în aer să fie poluante. Astfel, mii de oameni se confruntă cu mirosuri grele, însă companiile care le produs nu pot fi amendate. Ministerul Agriculturii a solicitat întoarcerea de la promulgare a legii mirosurilor, ale cărrei prevederi sunt în măsură să afecteze activitatea din zootehnice, a anunțat joi ministrul Agriculturii Adrian Oros.

Ministrul a spus că legea nu a fost însoțită de studii de impact, iar autoritățile locale au eliberat autorizații de construcție pentru dezvoltări imobiliare fără avize de mediu, iar în prezent unele ferme vor fi puse în situația de a fi mutate, din cauza locuințelor din zonă, conform Mediafax.

Citește și: Nebunie TOTALĂ la vămile din România: Aproape 90.000 de oameni au trecut granițele, DOAR 28 au fost refuzați

„Mirosul este normal în preajma unităților respective”, a spus Oros, care a întrebat, retoric, cine suportă costurile relocării.

Legea mirosurilor a fost adoptată la mijlocul lunii iunie de Camera Deputaților, for decizional. Actual aduce modificări la textul Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului, primarii putând dispune ”încetarea temporară sau definitivă a activităților generatoare de poluare, disconfort olfactiv, în vederea aplicării unor măsuri de urgenţă sau pentru nerespectarea programului pentru conformare şi/sau a planului de gestionare a disconfortului olfactiv, după caz”.

Legea mirosurilor introduce în legislația românească termenul de „disconfort olfactiv”, dar și „planul de gestionare a disconfortului olfactiv”, plan de măsuri cuprinzând etapele care trebuie parcurse în intervale de timp precizate, în scopul identificării, prevenirii şi reducerii disconfortului olfactiv care se realizează atât în cazul unor instalaţii sau activități noi sau a instalaţiilor sau activităților existente cât şi în cazul unor modificări ale instalaţiilor sau activităților existente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.