Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea Preventiei - un proiect necesar si pentru romanii de pretutindeni!

Odată cu proiectul privind prevenția fiscală, România va deveni un mediu de afaceri mai prietenos cu firmele mici și mijlocii, adică exact cu acel segment de investitori și antreprenori proveniți din rândul cetățenilor. Astfel, condițiile create încurajează inclusiv pe cetățenii din diaspora să investească în țara lor de origine.

Legea prevenirii va aduce efectul cerut de antreprenori de mult timp, o normalizare a relației mediu de afaceri - autorități de control bazată pe încredere, pe informare și educare, conformare colaborativă, astfel încât atât statul, cât și mediul de afaceri să contribuie împreună la predictibilitatea și stabilitatea cadrului general de business.

Această lege ar urma să scape de anumite sancțiuni firmele aflate la prima abatere. Astfel, firmele depistate pentru prima dată cu anumite nereguli, de către ANAF, Inspecția Muncii sau alte instituții de control, ar urmă să aibă la dispoziție 90 de zile pentru a remedia situația, fără a fi sancționate efectiv. După expirarea termenului de remediere, autoritățile respective vor demara obligatoriu, în termen de încă 10 zile, un nou control la firmele în cauză, în urma căruia vor aplică sancțiuni dacă nu s-au îndreptat neregulile. Iar în cazul în care firma mai face aceeași abatere în termen de 3 ani, este sancționată direct, fără să mai beneficieze de păsuirea de 90 de zile încă o dată.

Sub incidența acestei legi intră peste 500 de contravenții în locul cărora, inspectorii vor trebui să sa aplice prevenire, precum și o parte de educare și îndrumare și să propună un plan de conformare a celor care sunt controlați și să le acorde perioada de grație menționată mai sus pentru a se conforma și a intra in legalitate.

Această lege atinge foarte mult companiile mici și mijlocii, discutăm de acele afaceri de familie care nu întotdeauna au capacitatea sa cunoască toate legile și absolut tot ce le intra în obligații. În acest fel se va crea un mediu de afaceri mai prietenos si, cu siguranță, mai funcțional.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri va crea o platformă centrală cu obligațiile si drepturile companiilor controlate de stat.

Mai mult decât atât, potrivit proiectului, autoritățile statului sau instituțiile publice cu atribuții de control, constatare și sancționare a contravențiilor au stabilite noi atribuții, cum ar fi informarea, instruirea și îndrumarea publicului, precum și obligația de a aplica, în cazul săvârșirii anumitor fapte contravenționale, sancțiunea de avertisment împreună cu stabilirea unui plan de remediere prin care se acorda contravenientului o perioada de timp pentru îndeplinirea obligațiilor legale.

România se alătură astfel unui grup foarte restrâns de țări care au o asemenea lege dar care, odată cu adoptarea ei, au experimentat o revigorare amplă a cadrului de afaceri și, bineînțeles, o creștere a nivelului economic.

Astfel, și cetățenii din diaspora care poate ar fi dorit să înceapă o afacere în țara de baștină au acum un motiv foarte serios să o facă. România a devenit „business-friendly”!

#faptenuvorbe

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.