Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaţilor UDMR, anunţ ŞOC: Maghiarii vor pune umărul la dărâmarea Guvernului Orban dacă se trece la alegeri locale în două tururi

RTV
Attila Korodi

Liderul deputaților UDMR, Korodi Attila, a declarat, pentru publicaţia de limba maghiară maszol.ro, că maghiarii va vota în favoarea unei moțiuni de cenzură inițiate de către PSD dacă Guvernul Orban îşi va angaja răspunderea sau va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru introducea votului în două tururi la alegerile locale din 2020.

"Este foarte probabil să înfruntăm guvernul. Pe de o parte, ar putea duce la căderea guvernului, iar pe de altă parte, este sigur că decizia va fi respinsă de către Curtea Constituțională. Sunt sigur că vom găsi suficienți în Parlament care să ne sprijine", a declarat Korodi Attila.

Reprezentantul UDMR a mai afirmat că formaţiunea sa va ataca la CCR un eventual act normativ referitor la alegerile locale, având în vedere recomandarea Comisiei de la Veneția potrivit căreia orice modificare a legislației electorale trebuie  făcută cu cel puțin 12 luni  înainte de alegeri.

Liderul deputaţilor UDMR a mai precizat, potrivit sursei citate, că este posibil ca PNL, printr-o asemenea mişcare, să încerce să-şi dărâme propriul guvern, pentru a genera alegeri parlamentare anticipate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.