Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lindsey Buckingham şi-a dat în judecată foştii colegi de la Fleetwood Mac pentru că l-au dat afară din trupă

cbsnews.com
fleetwood mac

Chitaristul şi solistul Lindsey Buckingham i-a dat în judecată pe foştii colegi de la Fleetwood Mac pentru că l-au dat afară din trupă, scrie news.ro.

La finalul lunii ianuarie, Buckingham a aflat de la managerul lui că trupa va porni în turneu fără el şi a povestit că niciunul dintre colegii săi nu i-a răspuns la telefon pentru a-i explica.

Acum, chitaristul i-a acţionat în judecată pe Mick Fleetwood, Stevie Nicks, Christine McVie şi John McVie şi cere să îi fie plătită partea din veniturile generate de turneu pentru că încă vrea şi este capabil să cânte cu trupa.

Lindsey Buckingham a făcut primele declaraţii în luna mai, după ce în aprilie s-a aflat că a părăsit grupul Fleetwood Mac. El a explicat că a fost concediat din Fletwood Mac pentru că trupa „şi-a pierdut perspectiva”.

Buckingham s-a alăturat trupei în 1975 şi a cântat cu Fleetwood Mac până în 1987. Alături de Mick Fleetwood, John McVie, Christine McVie şi Stevie Nicks a lansat „Rumors” (1977), cel mai de succes album al grupului, care a fost vândut în peste 40 de milioane de copii.

Buckingham a revenit în trupă în 1997, iar anul trecut a lansat un album, duet cu McVie. Cel mai recent, cu Fleetwood Mac, a cântat în luna ianuarie.

„În perioada în care Buckingham a fost membru al Fleetwood Mac, grupul era ca un parteneriat, fiecare membru avea drept de veto şi parte egală din câştigurile trupei”, a scris avocatul Barry Mallen în plângerea depusă, citată de The Hollywood Reporter. Procesul este intentat pentru încălcarea acordului verbal şi a obligaţiilor fiduciare, între altele.

Chitaristul a spus că a fost frustrat de faptul că restul grupului nu a fost de acord cu mutarea datei de început a turneului din 2018 - din august în noiembrie - pentru ca el să îşi poată lansa şi promova albumul solo, şi de faptul că trupa urma să cânte doar de 3 ori pe săptămână la cererea lui Nicks.

Citește și: Finanţări garantate de stat pentru producţii cinematografice româneşti şi străine realizate în România; producătorii de film pot aplica începând de vineri

Aşadar, a fost de acord cu amânarea lansării propriului album, dar a dorit să cânte solo în serile libere din turneu.

Fleetwood Mac a cântat pe 26 ianuarie la Radio City Music Hall, unde a primit distincţia MusiCares Person of the Year, iar câteva zile mai târziu Buckingham a aflat că grupul va pleca fără el în turneu.

Suma pe care crede că trebuie să o primească este de 12 milioane de dolari.

Grupul nu a comentat pe marginea acestui caz.

Fleetwood Mac este o trupă rock britanică-americană formată în 1967, la Londra, care a cunoscut numeroase schimbări în componenţă şi diferite niveluri de succes. De la înfiinţarea trupei şi până în 1974, nicio formulă a trupei nu a durat mai mult de doi ani.

Singurul membru prezent în trupă de la formare şi până în prezent este toboşarul Mick Fleetwood. Basistul John McVie, în ciuda contribuţiei sale la numele trupei, nu a cântat pe primul single al formaţiei, nici în primele concerte susţinute de grupul american. Christine McVie a apărut, până în prezent, pe aproape toate albumele trupei exceptând două, fie ca membră a trupei sau ca muzician de studio. De asemenea, a realizat coperta albumului „Kiln House”.

Trupa a avut succes în perioada blues, de la sfărşitul anilor 1960, când în fruntea ei se afla chitaristul Peter Green, şi din 1975 până în 1987, cu o orientare pop, când grupul Fleetwood Mac i-a avut în componenţă pe Christine McVie, Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks. Al doilea album cu Buckingham şi Nicks, intitulat „Rumours”, a devenit cel mai bine vândut album din istorie la vremea respectivă şi a avut patru melodii care au ajuns în Topul 10 american (inclusiv piesa „Dreams", care este singurul No 1 al trupei în Statetele Unite). Discul „Rumours” a petrecut 31 de săptămâni pe primul loc în topul Billboard şi a câştigat premiul Grammy la categoria „cel mai bun album al anului”. Până în prezent, albumul „Rumours” a fost vândut în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa Fleetwood Mac a avut un succes mai modest din 1971 până în 1974, când în trupă se afla şi Bob Welch, şi în anii 1990, când au avut loc alte modificări de componenţă, înainte de revenirea soliştilor Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks.

Albumele lansate de Fleetwood Mac au fost vândute în peste 100 de milioane de discuri la nivel mondial. Formaţia americană a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.