Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: Hamas a difuzat o înregistrare video cu presupuse cadavre de ostatici israelieni

x
razboi israel

Sute de companii israeliene au intrat în grevă pentru 100 de minute, duminică, în semn de solidaritate cu cei peste 130 de ostatici deţinuţi încă în Fâşia Gaza. Greva are loc la un apel al federaţiei sindicale israeliene Histadrut pentru a marca 100 de zile de la începerea războiului în Gaza, informează dpa.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel:

 

UPDATE 15 ianuarie, ora 21.oo: Doar presiunea militară va asigura eliberarea ostaticilor din Gaza, a spus Yoav Gallant

Ministrul israelian al apărării a declarat, luni, că operațiunea militară intensă din sudul Gazei se apropie de final, dar că fără a menține presiunea, Hamas nu ar fi de acord să elibereze alți ostatici. Ministrul apărării Yoav Gallant a mai spus că sfârșitul războiului trebuie să fie însoțit de diplomație și că administrarea Fâşiei Gaza ar trebui apoi lăsată în seama palestinienilor.

content-image

UPDATE 15 ianuarie, ora 19.34: Hamas a difuzat o înregistrare video cu presupuse cadavre de ostatici israelieni

Gruparea militantă palestiniană Hamas a difuzat luni o nouă înregistrare video în care se presupune că arată cadavrele ostaticilor israelieni Yossi Sharabi și Itai Svirsky. Videoclipul arată un al treilea ostatic israelian, Noa Argamani, spunând că cei doi au fost uciși de "propriile noastre lovituri ale IDF", referindu-se la armata israeliană.

content-image

 

UPDATE 15 ianuarie, ora 16.13: Atac sângeros la Tel Aviv: Un mort şi cel puţin 17 răniți. Un individ a intrat cu maşina în pietoni în 3 locaţii diferite

O femeie a murit şi cel puţin 17 persoane au fost rănite într-un "presupus atac cu o maşină" care a intrat în pietoni la Raanana, o localitate din apropiere de Tel Aviv, relatează The Times of Israel.

Suspectul, un palestinian din Hebron, din Cisiordania ocupată, a fost arestat, a precizat poliţia, care ulterior a anunţat arestarea încă unui palestinian din Hebron, rudă cu primul suspect.

Detalii aici

UPDATE 15 ianuarie, ora 14.04 Israelienii anunţă că din 7 octombrie au eliminat din Gaza peste 9000 de terorişti

Armata israeliană a anunţat duminică bilanţul ofensivei împotriva Hamas din Fâşia Gaza: peste 9000 de terorişti eliminaţi din 7 octombrie anul trecut până în 9 ianuarie, transmite luni TPS, conform AGERPRES.

În cadrul reacţiei la atacul terorist din 7 octombrie al Hamas pe teritoriul Israelului, forţele armate israeliene au ucis de asemenea peste 60 de comandanţi din Hamas - cinci de brigadă, 19 de batalion şi 50 de companie. Înainte de asaltul prin surprindere în cursul căruia au fost ucişi circa 1200 de israelieni şi străini, Hamas avea circa 30.000 de luptători, arată datele armatei.

Teroriştii mai deţin în prezent în Gaza 136 de ostatici, conform aceleiaşi surse.

În ultimele trei luni, Israelul a atacat circa 30.000 de ţinte din Fâşia Gaza, iar forţele terestre israeliene au arestat 2300 de suspecţi de terorism, în vederea interogării.

Grupurile teroriste palestiniene au lansat asupra Israelului circa 9000 de rachete, iar alte câteva sute au căzut în interiorul Fâşiei Gaza.

La frontierele de nord ale Israelului, armata şi aviaţia militară au atacat de la începutul războiului aproximativ 750 de ţinte din Siria şi Liban. Din Liban au ajuns pe teritoriul israelian circa 2000 de rachete, iar din Siria au fost lansate aproape 30 de proiectile.

Din 7 octombrie, şi-au pierdut viaţa 522 de militari israelieni, din care 188 după ce în 27 octombrie au început operaţiunea terestră din Gaza. Peste 2500 de soldaţi israelieni au fost răniţi, din care 388 grav, iar 672 moderat.

Duminică, autoritatea israeliană de asistenţă socială a publicat date cuprinzătoare despre victimele civile ale conflictului. Conform instituţiei, teroriştii au ucis 779 de oameni, inclusiv 76 de cetăţeni străini; peste 50.000 de civili au fost răniţi, din care 102 grav şi 171 moderat.

Bituach Leumi - Institutul Naţional de Asigurări - a recunoscut statutul a 1962 de victime repetate ale ostilităţilor, oameni care mai fuseseră răniţi şi au suferit noi leziuni în ultimele 100 de zile de lupte.

Israelul a marcat duminică 100 de zile de la masacrul comis de Hamas în 7 octombrie. Gruparea islamistă a continuat să lanseze rachete toată ziua, declanşând alarmele antiaeriene în localităţile Ashdod, Yavne, Kibbutz Sa'ad, Moshav Ben Zakai, Moshav Zimrat şi Moshav Shuva; nu s-au raportat răiniţi.

În aceeaşi zi, două rachete antitanc lansate din Liban asupra Galileei, în nordul Israelului, au ucis-o pe Mira Ayalon, în vârstă de 76 de ani, şi pe fiul ei Barak, de 48 de ani, în locuinţa lor din Moshav Yuval. Barak Ayalon era membru al echipei civile de intervenţie de urgenţă din localitate.

content-image

UPDATE 15 ianuarie, ora 12.56 Israelul continuă să bombardeze ținte Hamas în Fâșia Gaza

Forțele israeliene au bombardat ținte în sudul, nordul și centrul Fâșiei Gaza, înaintea unui anunț așteptat al grupării islamiste palestiniene Hamas cu privire la soarta a trei ostatici israelieni care au apărut într-un videoclip, informează Reuters.

12 palestinieni au fost uciși și alții răniți într-un atac aerian israelian de azi-noapte asupra unei case din orașul Gaza, au declarat oficialii din domeniul sănătății.

Coloane de fum s-au ridicat și deasupra principalului oraș sudic Khan Younis, care este în continuare bombardat de tancurile israeliene.

UPDATE 15 ianuarie, ora 11.10 Hamas a anunţat că va dezvălui soarta celor trei ostatici israelieni care au apărut într-un clip în care cereau o încetare a focului

Hamas a anunţat că va dezvălui astăzi ce s-a întâmplat cei trei ostatici israelieni care au apărut într-un videoclip cerând o încetare a focului în Gaza pentru a se întoarce acasă, informează Rador Radio România.

Cei trei sunt printre cei luaţi ostatici în timpul atacurilor din 7 octombrie.

Nu se ştie când a fost filmat clipul.

Hamas a spus că soarta multor ostatici este incertă, după săptămâni de bombardamente israeliene. Israelul a descris clipurile drept "război psihologic".

content-image

UPDATE 15 ianuarie, ora 09.41 Peste 60 de persoane au murit duminică noaptea din cauza loviturilor aeriene israeliene, potrivit Hamas

Peste 60 de palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza din cauza bombardamentelor israeliene ''intense'' în noaptea de duminică spre luni, potrivit unui comunicat al mişcării islamiste palestiniene Hamas, relatează agenţia France Presse, conform AGERPRES.

''Peste 60 de martiri şi zeci de răniţi în noi masacre comise în această noapte şi în zori de către forţele de ocupaţie'', a anunţat biroul de presă al guvernului Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza din 2007.

Potrivit textului, loviturile aeriene şi bombardamentele artileriei israeliene au vizat în special oraşele Khan Younes şi Rafah, situate în sudul Fâşiei Gaza.

Intrat duminică în a 100-a zi, războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat de un atac terorist brutal şi de o amploare fără precedent comis de militanţi Hamas în sudul Israelului, pe 7 octombrie. Atacul s-a soldat cu aproximativ 1.140 de morţi şi răpirea a circa 250 de persoane care au fost duse în Fâşia Gaza, dintre care 132 încă se află în captivitate.

Israelul a răspuns cu lovituri aeriene masive şi cu o ofensivă terestră lansată în 27 octombrie. În timpul unei încetări temporare a focului în noiembrie, din Fâşia Gaza au fost eliberaţi 105 ostatici în schimbul unui număr de 240 de deţinuţi palestinieni aflaţi în închisori israeliene.

Duminică, Ministerul Sănătăţii condus de Hamas a anunţat că 23.968 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 60.582 au fost rănite în Fâşia Gaza în timpul ripostei armatei israeliene după 7 octombrie.

Mişcarea palestiniană Hamas este calificată drept organizaţie teroristă de către Israel, Statele Unite şi Uniunea Europeană.

content-image

UPDATE 15 ianuarie, ora 09.15 Israelul acuzat de genocid. Irlanda și Spania pe cale să se alăture Africii de Sud în acuzare în fața Curții Internaționale de Justiție

CONTINUAREA AICI

UPDATE 15 ianuarie, ora 07.55: Hamas a publicat o înregistrare video cu ostaticii: toți solicită același lucru/ Video

Hamas a distribuit duminică o înregistrare video în care apar trei ostatici israelieni în Gaza şi în care aceştia îndeamnă guvernul lor să oprească ofensiva împotriva grupării islamiste palestiniene şi să obţină eliberarea lor, în timp ce ambele părţi au marcat cea de-a 100-a zi de război, relatează Reuters, informează News.ro.

Videoclipul de 37 de secunde, nedatat, în care apar Noa Argamani, 26 de ani, Yossi Sharabi, 53 de ani, şi Itai Svirsky, 38 de ani, se încheia cu un mesaj: "Mâine vă vom informa despre soarta lor".

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 15 ianuarie, ora 04.20: Războiul Israel-Hamas a ajuns la ziua 100: care sunt cifrele celui mai sângeros şi distructiv conflict dintre cei doi inamici

Ajuns la ziua 100, războiul dintre Israel şi Hamas este de departe cel mai lung, sângeros şi distructiv conflict dintre cei doi inamici înverşunaţi, notează AP, care prezintă cifrele războiului, citat de news.ro.

Luptele au izbucnit la 7 octombrie, când Hamas a comis un atac sângeros în sudul Israelului. De atunci, Israelul a atacat fără încetare Fâşia Gaza cu raiduri aeriene şi o ofensivă terestră care au provocat distrugeri fără precedent. Potrivit observatorilor ONU, ofensiva a strămutat marea majoritate a palestinienilor din Gaza, a întrerupt operaţiunile în mai mult de jumătate din spitalele din Gaza şi a provocat foamete pe scară largă.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 15 ianuarie, ora 02.30: Analist american, după atacul împotriva rebelilor houthi: 'Am lovit un cuib de viespi!'

Rebelii Houthi au promis răzbunare după ultimele atacuri occidentale. „Acest nou atac va primi un răspuns ferm, puternic şi eficient”, a declarat Nasruldeen Amer, purtătorul de cuvânt al Houthi, pentru Al Jazeera.

„La orice lovitură împotriva noastră se va răspunde, în mod absolut, fără nici cea mai mică îndoială, cu toată forța și determinarea, iar regiunea va fi în pragul unei escaladări, al cărei final nimeni nu îl cunoaște”, declara joi pentru Newsweek, Nasreddin Amer, secretarul adjunct al informațiilor Ansar Allah - numele oficial al houthi - în momentul în care au început să apară informații despre loviturile americano-britanice.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.