Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 17 iulie - Ucrainenii au lovit din nou podul Crimeei/ Este o construcţie inutilă

epthinktank.eu
razboi ucraina

Luptători din grupul Wagner au sosit în Belarus din Rusia, au declarat oficiali ucraineni şi polonezi sâmbătă, la o zi după ce Minskul a declarat că mercenarii antrenează soldaţii ţării la sud-est de capitală. Unii luptători ai Wagner se află în Belarus cel puţin de marţi, au declarat pentru Reuters două surse apropiate luptătorilor.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de război în timpul zilei de luni, 17 iulie 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 17 iulie, ora 22.16: Vladimir Putin acuză un 'atac terorist' la Podul Crimeei: 'Ministerul Apărării pregătește un răspuns'

content-image

„Atacul terorist” de pe podul Crimeei a provocat moartea civililor, un copil a rămas fără părinți, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Detalii aici

UPDATE 17 iulie, ora 19.44: Von der Leyen a izbucnit după ce Rusia a suspendat acordul pe cereale: E o manevră cinică

content-image

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a criticat, luni, decizia "cinică" a Rusiei de a suspenda Acordul exporturilor de cereale pe Marea Neagră, subliniind că Uniunea Europeană va facilita exporturile de cereale ucrainene, întrucât este preocupată de populaţiile vulnerabile.

Detalii aici

UPDATE 17 iulie, ora19.39: Discurs cu efect de bumerang pentru Zelenski: cum a reușit să enerveze toți liderii din Occident

content-image

Tăiosul mesaj de pe Twitter al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în care liderii NATO sunt criticați pentru modul glacial în care tratează primirea în alianță a țării sale măcinate de război a indignat atât de mult Casa Albă, încât oficialii americani implicați în proces chiar s-au gândit să reducă și mai mult din “invitația” de aderare făcută Kievului, după cum afirmă șase persoane la curent cu subiectul.

Detalii aici

UPDATE 17 iulie, ora 17.58: Klaus Iohannis: E posibil ca instruirea piloților ucraineni pe F-16 să înceapă în august (video)

content-image

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Bruxelles, că pregătirea piloţilor ucraineni pentru a pilota avioane de luptă F-16 ar putea să înceapă în luna august, în contextul în care România va găzdui și ea un centru de pregătire.

Detalii aici

UPDATE 17 iulie, ora 17.52: Forțele armate ucrainene iau cu asalt Bahmutul! Rușii avansează puternic la Kupiansk: 'Situația este complicată!'

content-image

Forţele ucrainene au eliberat şapte kilometri pătraţi în ultima săptămână, în direcţia oraşului estic Bahmut, care a fost capturat de forţele ruseşti în luna mai, a declarat un oficial militar, informeză Reuters, potrivit Rador.

Detalii aici

UPDATE 17 iulie, ora 14.55: Atacul împotriva Podului Crimeei ar fi fost efectuat cu drone de suprafață - Cine se află în spatele atacului

Atacul împotriva Podului Crimeei a fost efectuat de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) și Marina Ucraineană, a informat LIGA.net pe 17 iulie, citând sursele sale din SBU, notează The Kyiv Independent.

Detaliia aici

content-image

UPDATE 17 iulie, ora 13.23: Reacție ucraineană după lovitura asupra podului Crimeei: Este o construcţie inutilă

Un purtător de cuvânt al Serviciului de informaţii militare al Ucrainei (GUR) a comentat luni, despre explozia care a avut loc dimineaţă devreme pe podul Kerci, care leagă peninsula ucraineană ocupată Crimeea de Rusia, că oricum infrastructura "este o construcţie inutilă", transmite EFE.

Detalii aici

content-image

UPDATE 17 iulie, ora 13.03: Vladimir Putin e în alertă maximă după atacul la podul din Crimeea: ședință de urgență convocată de președintele rus

Președintele rus Vladimir Putin va organiza luni seara o întâlnire privind situația de pe podul din Crimeea, în timpul căreia va asculta un raport al vicepremierului Marat Khusnullin privind organizarea lucrărilor de restaurare a acestuia, a declarat secretarul de presă al șefului de stat Dmitri Peskov, relatează Interfax.

Detalii aici

content-image

UPDATE 17 iulie, ora 12.10: Atac asupra podului Kerci: Rusia arată cu degetul către SUA și Marea Britanie

Ministerul de Externe rus a acuzat luni Ucraina de comiterea unui atac asupra podului Kerci, care leagă Crimeea - peninsulă ucraineană anexată ilegal de Moscova în 2014 - de Rusia, cu implicarea Washingtonului şi a Londrei, informează luni Reuters şi DPA.

Detalii aici

content-image

UPDATE 17 iulie, ora 9.40: Atac asupra podului Crimeei - Ucrainenii vorbesc despre o provocare rusă

Presupusul atac împotriva podului dintre Crimeea ocupată și Rusia ar putea fi o provocare rusă legată de continuarea Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră, a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional de Sud, Natalia Humeniuk, pe 17 iulie.

Detalii aici

content-image

UPDATE 17 iulie, ora 9.00: Primele imagini cu podul care leagă Rusia de Crimeea: ucrainenii au produs daune majore/ Foto

Un incident a avut loc pe un pod important care leagă Crimeea de regiunea rusă Krasnodar, circulaţia fiind întreruptă în zonă. Din primele imagini se vede că ucrainenii au lovit podul, iar circulația este întreruptă total.

Detalii aici

content-image

UPDATE 17 iulie, ora 07.30: Ucrainenii au lovit năprasnic: au tăiat accesul Rusiei în Crimeea

Un incident a avut loc pe un pod important care leagă Crimeea de regiunea rusă Krasnodar, circulaţia fiind întreruptă în zonă, a anunţat în noaptea de duminică spre luni guvernatorul rus al peninsulei anexate Crimeea, relatează AFP.

"Circulaţia a fost întreruptă pe podul Crimeei. O situaţie de urgenţă s-a produs în zona pilonului 145 din regiunea Krasnodar, situată în sud-vestul Rusiei, a indicat Serghei Aksionov pe Telegram, fără a preciza natura incidentului.

Poliţia a avertizat şoferii în dimineaţa de luni că serviciile de feribot sunt suspendate la podul Crimeei, potrivit agenţiei de presă de stat din Rusia RIA.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 17 iulie, ora 06.45: Cei mai eficienți mercenari Wagner mută strategic: au plecat într-o nouă misiune

Mai multe sute de combatanţi "experimentaţi" ai grupului Wagner au ajuns în Republica Centrafricană pentru "a asigura securitatea" înainte de referendumul de la 30 iulie, a anunţat duminică un grup cu legături cu activitatea de instruire a paramilitarilor ruşi, relatează AFP, informează Agerpres.

"Un alt avion a ajuns la Bangui cu instructori care vor lucra în Republica Centrafricană. Rotaţia prevăzută continuă. Mai multe sute de profesionişti experimentaţi ai societăţii Wagner se alătură echipei care lucrează în Republica Centrafricană", a anunţat pe Telegram Comunitatea ofiţerilor pentru securitate internaţională (COSI).

Continuarea aici

content-image

 

 

UPDATE 17 iulie, ora 05.15: Criza cerealelor ucrainene ar putea să revină în forță: decizia îi aparție lui Vladimir Putin

Un acord crucial care permite exportul de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră urmează să expire luni, dacă Rusia nu acceptă o prelungire, informează CNN, relatează Rador.

Acordul privind cerealele se va încheia la miezul nopții de 17 iulie spre 18 iulie, ora Istanbulului (luni la ora 17.00 ET), potrivit lui Ismini Palla, responsabilul principal al ONU pentru mass-media și comunicare pentru acordul privind cerealele din Marea Neagră. Ultima navă care a călătorit în cadrul acordului a părăsit portul Odesa duminică dimineața devreme, a declarat Ismini Palla.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 17 iulie, ora 03.55: Rușii mută strategic: O nouă navă de război, echipată cu rachete hipersonice, se alătură flotei din Marea Neagră

Flota rusă din Marea Neagră a primit o nouă navă de război, corveta de rachete Tsiklon, a anunțat TASS, citând Ministerul rus al Apărării. Alte surse au precizat că nava de război Tsiklon va fi capabilă să lanseze rachete hipersonice, potrivit The Jerusalem Post.

Corveta Tsiklon a fost predată oficial Marinei ruse pentru serviciu în cadrul unei ceremonii desfășurate la 12 iulie sub auspiciile amiralului Nikolay Yevmenov, comandantul-șef al Marinei ruse.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 17 iulie, ora 02.45: Putin joacă tare: acțiunile Danone și Carlsberg au trecut sub controlul statului rus

Statul rus a preluat controlul filialei rusești a producătorului francez de iaurt Danone, precum și participația companiei de bere Carlsberg la un producător local de bere, potrivit unui decret semnat duminică de președintele Vladimir Putin, potrivit Reuters, citat de realitatea.net.

Decretul a precizat că participațiile deținute de străini la Danone Rusia și la Baltika Breweries au fost plasate sub „administrarea temporară” a agenției guvernamentale de proprietate Rosimușcestvo.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 17 iulie, ora 01.00: VIDEO – Zelenski nu se lasă în fața lui Putin: 'Ţara noastră nu va renunţa niciodată la suveranitatea sa'

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, duminică, într-un nou discurs, că ţara sa nu va renunţa niciodată la suveranitate şi că securitatea continentului începe “cu suveranitatea şi puterea Ucrainei”.

“Astăzi sărbătorim cea de-a 33-a aniversare a Declaraţiei privind suveranitatea de stat a Ucrainei. Cea de-a 33-a dintre multele, multele aniversări de acest fel pe care Ucraina încă nu le-a sărbătorit. O Ucraină liberă. Ţara noastră nu va renunţa niciodată la suveranitatea sa. Acest lucru este deja evident pentru toată lumea din lume. Şi, indiferent de teroarea rusă, ştim că libertatea ucraineană va fi în continuare păstrată şi va prevala în continuare.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.