Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 3 august - Ucrainenii anunță că sistemele antiaeriene au distrus 23 de drone kamikaze lansate de ruși

bangkokpost.com
razboi ucraina

Atacuri lansate din 3 direcții - Forțele ucrainene anunță că sistemele antiaeriene au distrus 23 de drone kamikaze lansate de ruși din trei direcții - din Kursk, din Primorsko-Akhtarsk din regiunea rusă Kuban și din Chauda, din Crimeea. Majoritatea dronelor au vizat regiunile Kiev și Odesa. 6 persoane au fost rănite în atacuri.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de război în timpul zilei de joi, 3 august 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 3 august, ora 19.10: Rusia caută soldați în alte țări: 5.000 de dolari ca să mergi la război, în Ucraina

content-image

Reclame care oferă o plată imediată de peste 5.000 de dolari pentru înrolarea în armata rusă au început să apară pe ecranele utilizatorilor de internet din Kazahstan, pe fondul escaladării conflictului din Ucraina, relatează Reuters.

Detalii aici

UPDATE 3 august, ora 19.05: În plin război cu Rusia, ucrainenii fug de armată! Un responsabil al forțelor armate, care îi ajuta, a fost arestat

content-image

Autorităţile anticorupţie ucrainene au anunţat joi arestarea la Kiev a unui responsabil al forţelor armate acuzat că, în schimbul unor sume de circa 10.000 de dolari de persoană, a ajutat bărbaţi să se sustragă înrolării în armată, în plin război cu Rusia, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Detalii aici

UPDATE 3 august, ora 19.00: Dronele maritime, noua armă a ucrainenilor pe mare: `Îi înspăimântă pe ruşi`

content-image

Armata ucraineană ţine secret locul în care sunt ţinute aceste faimoase drone maritime. Pentru a lupta contra Rusiei în apele Mării Negre, armata ucraineană a pus la punct drone maritime.

Detalii aici

UPDATE 3 august, ora 14.40: ituania a declarat că dorește să-și întărească frontiera din cauza prezenței luptătorilor grupării Wagner în Republica Belarus

Lituania, imediat după strămutarea grupului Wagner în Republica Belarus, a făcut noi planuri de protecție a frontierelor, care prevăd consolidarea de către forțele armate, a declarat președintele lituanian, Gitanas Nauseda.

"Imediat ce a început rebeliunea grupării Wagner și a devenit cunoscut că există planuri de dislocare a luptătorilor grupării Wagner în Republica Belarus, imediat ne-am întărit paza frontirei noastre, am făcut noi planuri de acoperire a acesteia, care prevăd o colaborare foarte flexibilă și întărire din partea armatei și, bineînțeles, am întărit forțele serviciului nostru de informații", a declarat Nauseda la o conferință de presă cu primul ministru al Poloniei, Mateusz Morawiecki. Anterior Nauseda a făcut apel la NATO să întărească securitatea flancului de est dacă Evgheni Prigojin și o parte a grupării Wagner se va afla în Republica Belarus.

UPDATE 3 august, ora 12.05: Un nou atac asupra Moscovei - Rușii anunță că au doborât șase drone

Şase drone ucrainene au fost doborâte în timpul nopţii în regiunea Kaluga, de la sud-vest de Moscova, a declarat joi Ministerul rus al Apărării, relatează CNN.

Detalii aici

content-image

 

UPDATE 3 august, ora 10.57: Rușii atacă dezlănțuit în Ucraina: au lovit o biserică. Asalt asupra Kievului/ Video

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 15 drone care se îndreptau spre Kiev, în noaptea de miercuri până joi, a declarat şeful administraţiei militare a capitalei ucrainene, Serghei Popko, în timp ce la Herson mai mulţi civili şi pompieri au fost răniţi într-un dublu atac asupra unei biserici, relatează The Guardian, informează News.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 3 AUGUST, ora 10.20: Presa rusă acuză o armată de peste 20.000 de operatori de drone care este gata să atace Rusia

Presa rusă acuză o armată de peste 20.000 de operatori de drone care este gata să atace Rusia

În cadrul programului "Armata Dronelor", Ucraina a instruit aproximativ 20.000 de operatori de drone

Kievul sporeşte frecvența loviturilor cu drone asupra Rusiei Centrale și a navelor rusești aflate în Marea Neagră. În noaptea spre 1 august, pentru a doua oară în ultimele trei zile, dronele au zburat la Moscova.

Detalii aici

content-image

UPDATE 3 AUGUST, ora 9.07: Care este, de fapt, miza atacurilor rusești pe Dunăre

Infrastructura portuară ucraineană de pe Dunăre, care este crucială pentru exporturile de cereale, a fost afectată de atacurile nocturne ruseşti de miercuri, a declarat procurorul general ucrainean, scrie Le Figaro, informează News.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 3 august, ora 08.05: Kremlinul pune 'batista pe țambal' - Moscova ar cere tăcere în privința eșecurilor militare din Ucraina

Înalți oficiali de la Moscova ar putea cere bloggerilor și altor publicații să rămână tăcuți în legătură cu problemele militare rusești, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul său din 2 august.

ISW a subliniat disputele dintre bloggerii ruși pro-război cu privire la acoperirea eșecurilor din Crimeea ocupată de ruși, inclusiv postarea de imagini care raportează pentru a arăta rezultatele atacurilor ucrainene din Sevastopol și pe podul Chonhar.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 3 august, ora 06.45: 'Se rup' de cu totul de Putin: Statele baltice se vor deconecta în 2025 de la reţeaua electrică rusească

Operatorii sistemelor de electricitate ale celor trei state baltice (Lituania, Letonia şi Estonia) au convenit deconectarea reţelelor lor electrice de Rusia şi Belarus şi sincronizarea acestora cu sistemele vest-europene începând din februarie 2025, a anunţat miercuri operatorul lituanian Litgrid, potrivit agenţiei EFE, anunță Agerpres.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 3 august, ora 05.40: Dezvăluiri – Companiile private de securitate ale oligarhilor ruși formate din mercenari intră în luptă

Lucrurile trec la un alt nivel în Rusia. Companiile marilor oligarhi ruși încep să angajeze mercenari pentru războiul din Ucraina.

Ei au fost solicități să trimită ”voluntari” pe front dintre angajați, dar cum nu prea sunt doritori, pentru a satisface cota cerută de Ministerul Apărării, angajează mercenari în propriile formațiuni de securitate care apoi semnează contracte cu statul pentru noi contingente în Ucraina, relatează bani.md.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 3 august, ora 04.10: Volodimir Zelenski se teme ca lumea să nu se obişnuiască cu teroarea rusească - Video

Volodimir Zelenski, afirmă că este foarte important ca lumea să nu se obişnuiască cu teroarea rusească şi că ”Moscova duce o luptă pentru o catastrofă globală: aceşti nebuni au nevoie ca piaţa alimentară mondială să se prăbuşească”. ”Cineva de la Moscova speră că ei vor putea negocia pentru ceva... Acestea sunt nişte speranţe foarte, foarte periculoase”, adaugă el, potrivit news.ro.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis miercuri seară, că în noaptea precedentă au fost lansate 37 de drone Shahed, unele fiind doborâte, însă nu toate. Din fericire, nu au fost oameni răniţi, a spus el, dar au existat lovituri în regiunile sudice – Odesa şi alte porturi.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 3 august, ora 03.05: Cetățenia rusă, obligatorie pentru ucrainenii din teritoriile ocupate. Ce riscă cei care nu se supun deciziei

Ucrainenii care trăiesc pe teritoriul ocupat de forţele ruse sunt forţaţi să dobândească cetăţenia rusă, în caz contrar riscând să se confruntă cu represalii dure, inclusiv posibilitatea de a fi deportaţi sau arestaţi, conform unei cercetări susţinute de autorităţile americane, dată publicităţii miercuri, informează Reuters, citat de Agerpres.

Cercetătorii de la Universitatea Yale susţin că locuitorii din regiunile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie sunt vizaţi de un efort sistematic de deposedare de identitatea ucraineană, parte a planului Moscovei de a-şi afirma autoritatea.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 3 august, ora 01.20: Tensiunile diplomatice dntre Ucraina şi Polonia escaladează: Ambasadorii au fost convocați de ambele părți

Ucraina şi Polonia i-au convocat reciproc marţi pe ambasadorii celeilalte ţări, disputa diplomatică a Kievului cu unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai săi escaladând după ce un consilier de politică externă al preşedintelui Poloniei a declarat că Ucraina ar trebui să arate mai multă apreciere faţă de sprijinul acordat de Varşovia în războiul său cu Rusia, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Consilierul Marcin Przydacz a declarat, de asemenea, că guvernul polonez trebuie să apere interesele fermierilor din ţară - o referire la interdicţia privind importurile de produse de bază ucrainene, care va expira luna viitoare.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.