Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 31 iulie - Avans ucrainean 'treptat, dar sigur' spre Melitopol şi Berdiansk, afirmă ministrul adjunct al apărării

bangkokpost.com
razboi ucraina

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a ameninţat cu un conflict nuclear, susţinând că un succes al contraofensivei ucrainene ar obliga Rusia să recurgă la armamentul atomic, transmite Reuters. "Închipuiţi-vă că dacă (...) ofensiva susţinută de NATO are succes, iar ei rup o parte din teritoriul nostru, am fi obligaţi să folosim o armă nucleară, conform regulilor unui decret al preşedintelui Rusiei. Pur şi simplu nu ar exista altă opţiune. Deci inamicii noştri ar trebui să se roage pentru luptătorii noştri. Aceştia asigură că nu va începe un incendiu nuclear global", a scris Medvedev.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de război în timpul zilei de luni, 31 iulie 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 31 iulie, ora 18.30: Rusia dă flit discuțiilor cu SUA sau Ucraina: Data la care se termină războiul va fi decisă de China, Brazilia și Africa

content-image

Ministerul de Externe rus a afirmat că Rusia va continua dialogul privind perspectivele unei reglementări paşnice a crizei din Ucraina cu China, Brazilia, şi partenerii africani, a relatat luni agenţia de presă rusă de stat RIA, citată de Reuters, notează Agerpres.

Detalii aici

UPDATE 31 iulie, ora 17.00: Ultimă oră: Serghei Șoigu anunță că Rusia intensifică atacurile din Ucraina

content-image

Moscova a intensificat loviturile asupra infrastructurii militare ucrainene ca răspuns la atacurile asupra teritoriului controlat de Rusia, a declarat luni ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, citat de Interfax şi TASS.

Detalii aici

UPDATE 31 iulie, ora 15.15: Explicațiile lui Kirilo Budanov după atacurile cu drone asuprea Moscovei: O pedeapsă de la Dumnezeu

Şeful serviciului de informaţii militare ucrainene (GUR), Kirilo Budanov, a vorbit luni despre ultimele atacuri cu drone împotriva Moscovei, pe care le-a numit "o pedeapsă de la Dumnezeu", într-un interviu acordat de la Kiev mai multor mass-media de limbă spaniolă, inclusiv EFE.

Detalii aici

content-image

UPDATE 31 iulie, ora 13.50: Eșecul Kremlinului: Rusia nu reușește să izoleze populația de război

Atacurile cu drone împotriva Moscovei și limita de vârstă pentru mobilizare în creștere indică faptul că statul rus nu reușește să-și izoleze populația de război, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit în ultimul său raport din 31 iulie.

Detalii aici

content-image

 

UPDATE 31 iulie, ora 13.10: Zelenski îl contrazice pe Putin: Trupele ucrainene continuă să recupereze terenul pierdut

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris ziua de duminică drept „o zi bună, o zi puternică” pe front, în special în apropiere de Bakhmut, unde forțele ucrainene spun că recuperează terenul pierdut când forțele rusești au cucerit orașul, în luna mai, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Detalii aici

content-image

UPDATE 31 iulie, ora 12.25: Rușii lovesc din nou orașul natal al lui Zelensky: Probabil că sunt oameni sub dărâmături

Rusia a lansat o lovitură cu rachete împotriva orașului Krivoi Rog din regiunea Dnipropetrovsk pe 31 iulie, ucigând cel puțin o persoană și rănind cel puțin 10, a informat ministrul de Interne Ihor Klymenko.

Detaliia aici

content-image

 

UPDATE 31 iulie, 10.50: Amenințările lui Zelenski sunt puse în aplicare - Ucraina lovește din nou pe teritoriul Rusiei

Un atac ucrainean cu dronă a vizat în cursul nopţii o secţie de poliţie din regiunea rusă Briansk, de la graniţa cu Ucraina, a anunţat luni guvernatorul Aleksandr Bogomaz, informează AFP, potrivit news.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 31 iulie, ora 9.25: ISW a explicat de ce Rusia tace cu privire la atacul asupra podului Chongar

Analiştii Institutului pentru Studierea Războiului (ISW) presupun că Kremlinul a instruit „personalul militar” rus să nu acopere întreruperile în operarea liniilor de comunicaţie terestre critice, acest lucru fiind valabil şi pentru atacul Forţelor de Apărare asupra podului Chongar,notează Ukrainska Pravda.

Detalii aici

content-image

UPDATE 31 iulie, ora 07.35: S-a schimbat punctul fierbinte al frontului: se duc lupte crâncene în Ucraina. Pierderi masive de ambele părți

Un oficial ucrainean de rang înalt a raportat duminică lupte grele în nord-estul ţării, forţele Kievului menţinându-şi liniile şi obţinând câştiguri în unele zone, relatează Reuters, informează News.ro.

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat că forţele ruse încearcă să-i scoată pe ucraineni din poziţiile ridicate în nord-estul ţării, zonă ocupată de Moscova imediat după invazia din 2022, dar recucerită ulterior de trupele ucrainene. Sarcina cheie a ruşilor, a declarat ea la televiziunea naţională, a fost de a deturna forţele ucrainene din zona Bahmut, unde desfăşoară "o ofensivă de succes".

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 31 iulie, ora 05.35: 'Rusia își îmbunătățește tacticile de fiecare dată și nu se oprește' - purtător de cuvânt al armatei ucrainene

Ucraina nu are apărare antiaeriană pentru a-și proteja infrastructura de export de cereale de atacurile rusești, deoarece Moscova a blocat "practic fiecare port" din țară, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al armatei, scrie La Libre Belgique, citat de Rador.

Moscova şi-a intensificat atacurile asupra portului principal Odesa și a altor orașe din sudul Ucrainei de la abandonarea acordului care permitea exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, care a permis ieșirea a 33 de milioane de tone de cereale într-un an.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 31 iulie, ora 00.45: Rușii, loviți și de natură, nu numai de dronele ucrainene - Cel puțin 10 morți și peste 70 de răniți în urma unei furtuni

Cel puțin 10 persoane au fost ucise și 76 rănite după ce o furtună puternică a lovit zone din centrul Rusiei, anunță Ministerul pentru Situații de Urgență, potrivit BBC.

Opt dintre victime, dintre care trei copii, au murit după ce copaci au căzut peste tabăra în care se aflau în regiunea Mari El.

Cei care se aflau în camping nu au ținut cont de prognoza meteo și nu s-au înregistrat la minister, a precizat acesta.

Continuarea aici

content-image

https://www.stiripesurse.ro/esecul-kremlinului-rusia-nu-reuseste-sa-izoleze-populatia-de-razboi_3012273.html

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.