Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Kremlinul a intensificat atacurile și operațiunile de informații împotriva Harkovului pentru a forța oamenii să părăsească orașul

cutewallpaper.org
parasutisti

Turnul televiziunii din Harkov, al doilea cel mai important oraş ucrainean, a fost distrus, într-un atac rusesc. Mai fusese atacat în 2022, dar atunci a rămas ”în picioare”. Acum însă turnul de 240 de metri s-a surpat de la jumătate, lovit de rachete.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 23 aprilie, ora 23.00: Vladimir Putin a ordonat arestarea unui important ministru. Se strânge cercul în jurul lui Șoigu?

Continuarea AICI

UPDATE 23 aprilie, ora 22.21: Încă un sat cucerit în Ucraina? Moscova îşi va intensifica loviturile asupra armelor occidentale din Ucraina - avertizează Şoigu

Continuarea AICI

UPDATE 23 aprilie, ora 19.45: Vladimir a dat ordin, actele s-au făcut: Rusia promite răspuns draconic la confiscarea activelor pentru Ucraina

Continuarea AICI

UPDATE 23 aprilie, ora 17.48:Liderul cecen Ramzan Kadîrov publică un videoclip în care arată că este în formă şi se antrenează la sală, după ce apăruseră zvonuri că ar avea necroză pancreatică şi că Moscova îi pregăteşte succesiunea

Omul forte din Cecenia, Ramzan Kadîrov, a publicat un videoclip în care arată cum se antrenează într-o sală de fitness, într-o aparentă intenţie de a îndepărta zvonurile că ar fi grav bolnav, după ce o publicaţie independentă rusă afirmase că a fost diagnosticat cu necroză pancreatică în 2019 şi că sănătatea sa se deteriorează rapid, relatează The Guardian.

Novaia Gazeta Europe, o publicaţie rusă independentă, a publicat luni un articol în care susţinea că Ramzan Kadîrov a fost diagnosticat cu necroză pancreatică în 2019, o afecţiune severă caracterizată prin moartea ţesutului pancreatic. Site-ul, care operează din exil în Europa după ce a fost interzis în Rusia, mai afirma că starea lui Kadîrov, care s-a înrăutăţit recent, a determinat Kremlinul să-i caute un succesor, pentru a menţine stabilitatea în Cecenia, cândva o regiune rebelă care a fost în război cu Moscova.

La câteva ore după apariţia articolului, Kadîrov a publicat un videoclip pe canalele sale sociale în care apare făcând exerciţii de ridicare de greutăţi şi se luptă cu un partener de antrenament.

"O zi plină s-a încheiat cu exerciţii fizice şi pozitivitate", spune mesajul care însoţeşte videoclipul, fără a menţiona ceva despre zvonurile că ar fi bolnav. În schimb, Kadîrov le dă un sfat fanilor: "Amintiţi-vă că a avea grijă de sănătatea voastră este o investiţie în viitorul vostru".

Zvonuri persistente că ar fi bolnav au circulat şi înainte, timp de luni de zile. Liderul Ceceniei, care este acuzat de grupurile de apărare a drepturilor omului că exercită o conducere totalitară în republica rusă, are 47 de ani.

În ciuda insistenţelor sale de a se declara perfect sănătos, Kadîrov a fost văzut frecvent în public în ultimul an cu faţa vizibil umflată, vorbind ocazional greoi şi abia dacă îşi ţine ochii deschişi.

ÎN COMĂ DUPĂ SEDATIVE

În septembrie anul trecut, Kadîrov a intrat în comă indusă medical după ce a luat o supradoză de sedative, susţine Novaia Gazeta, citând surse anonime de la spitalul prezidenţial exclusivist din Moscova unde ar fi fost tratat. La momentul respectiv, mai mulţi membri de rang înalt ai elitei cecene au fost fotografiaţi în vizită la spital, ceea ce a stârnit speculaţii potrivit cărora Kadîrov ar putea fi pe patul de moarte.

Putin a sprijinit mult timp conducerea autoritară a liderului cecen pentru a păstra stabilitatea regiunii. În schimb, Kadîrov a trimis mii de paramilitari ceceni pentru a sprijini invazia Rusiei în Ucraina.

Liderul războinic s-a grăbit să sublinieze loialitatea sa faţă de Putin după moartea lui Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner, care a lansat în august anul trecut o scurtă revoltă armată împotriva conducerii Rusiei. La o zi după înmormântarea lui Prigojin, Kadîrov s-a descris pe sine însuşi ca fiind soldatul credincios al lui Putin şi a subliniat că este gata să moară pentru preşedintele rus.

Pe fondul zvonurilor privind starea sa de sănătate, el a lansat, de asemenea, o campanie de consolidare a controlului său asupra regiunii şi de pregătire a următoarei generaţii a dinastiei sale. Kadîrov a acordat o serie de premii şi promovări copiilor săi pentru a le ridica statutul. Adam, în vârstă de 15 ani, a fost numit şeful serviciului de securitate al tatălui său, în timp ce fiul cel mare al lui Kadîrov, Ahmat, în vârstă de 17 ani, a vizitat Kremlinul anul trecut pentru o întâlnire individuală extrem de neobişnuită cu Putin, notează The Guardian.

UPDATE 23 aprilie, ora 14.08: Soldații ucraieni rup păcănelele direct de pe front: Zelenski a dat o lege care interzice cazinourile online

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat noi restricţii asupra cazinourilor online din Ucraina, inclusiv limite de publicitate şi interdicţii pentru soldaţi de a juca în timpul războiului. Unele voci sunt însă sceptice că o interdicţie va funcţiona, având în vedere existenţa cazinourilor ilegale, relatează POLITICO.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 aprilie, ora 13.12: Kremlinul pare să-i fi găsit înlocuitor lui Ramzan Kadîrov - Cine este Apti Alaudinov

În această perioadă deja dificilă, Kremlinul s-a confruntat cu o problemă pe care și-a creat-o prin construirea unui model dur și, în același timp, foarte fragil de putere unică în Cecenia. Dar sănătatea lui Ramzan Kadîrov, în vârstă de 47 de ani, nu lasă nicio speranță de vindecare, iar Moscova trebuie acum să decidă rapid cum să mențină stabilitatea după ce brutalul dictator cecen a dispărut, notează Novaya Gazeta Europe.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 aprilie, ora 11.42: Scandal de corupție la Kiev - Primul ministru în funcție care devine suspect în mandatul lui Zelenski

Agenţia ucraineană anticorupţie îl tratează pe ministrul agriculturii Mikola Solski ca suspect într-o investigaţie asupra achiziţiei ilegale de teren în proprietatea statului în valoare de peste 7 milioane de dolari, relatează marţi media ucrainene, preluate de Reuters.

Detalii aici

 

UPDATE 23 aprilie, ora 10.00: Kremlinul a intensificat atacurile și operațiunile de informații împotriva Harkovului pentru a forța oamenii să părăsească orașul (ISW)

Rusia a intensificat operațiunile de informare împotriva ucrainenilor în orașul HarkovKremlinul distruge Harkovul pentru a-i convinge pe ucraineni să fugă din oraș și să strămute milioane de oameni în țară, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), potrivit Ukrainskapravda.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 aprilie, ora 8.28: Şapte persoane rănite la Odesa în urma unui atac rusesc cu drone

Rusia a iniţiat un atac cu drone asupra Ucrainei, care a rănit şapte persoane, dintre care doi copii, în portul Odesa, de la Marea Neagră. Atacul a fost îndreptat şi spre capitala Kiev, au declarat marţi dimineaţă oficialii militari ucraineni. Mai multe clădiri rezidenţiale din Odesa au luat foc, a scris guvernatorul regiunii, Oleh Kiper, pe Telegram. Cel puţin 14 apartamente au fost avariate, a adăugat administraţia oraşului. Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus toate dronele lansate de Rusia asupra Kievului, a scris pe Telegram Serhi Popko, liderul administraţiei militare a capitalei, adăugând că nu au fost raportate pagube sau persoane rănite în urma atacului. Patru drone lansate de Rusia au fost distruse deasupra regiunii sudice Mikolaiev, a transmis Marina ucraineană, dar dimensiunile reale ale atacului nu sunt cunoscute încă.

UPDATE 23 aprilie, ora 02.00: Operațiune-fulger a Rusiei: Peste 20.000 de paraşutişti iau cu asalt oraşul ucrainean Ceasov Iar

Un contingent alcătuit din 20.000 până la 25.000 de militari ruşi din trupele de paraşutişti participă luni la asaltul asupra oraşului Ceasov Iar în provincia Doneţk din estul Ucrainei, localitate devenită principala ţintă a acţiunilor ofensive ruseşti pe acest sector al frontului, relatează luni agenţia EFE, conform Agerpres.

Oraşul Ceasov Iar este situat într-o zonă înaltă, iar ocuparea acestuia le-ar permite trupelor ruse să-şi continue înaintarea spre ultimele oraşe controlate de armata ucraineană în Donbas, respectiv Kostiantînivka, Kramatorsk şi Sloviansk.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.