Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: VIDEO/ 'Cadou' la doi ani de la începutul războiului: Una dintre cele mai mari oțelării ale Rusiei este în flăcări

AI
razboi ucraina

Ucrainenii au doborât cinci drone lansate de Rusia, în cursul nopții asupra regiunii Dnipropetrovsk, însă altele nu au putut fi interceptate și au lovit un bloc înalt și clădirea unei companii în Dnipro, rănind opt persoane. Echipele de intervenție căutau prin ruine dimineață pentru a se asigura că nu e cineva prins sub moloz, a anunțat Serhii Lîșak, șeful administrației militare regionale.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

 

UPDATE 24 februarie, ora 15.50: Volodimir Zelenski, după doi ani de război: Şi vom învinge, în cea mai bună zi din viaţa noastră

"Vom învinge", a proclamat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în ziua marcării a doi ani de la începutul invaziei ruse din ţara sa, într-un video difuzat sâmbătă de preşedinţie, potrivit AFP, notează Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 24 februarie, ora 14.34: Volodimir Zelenski, după doi ani de război: Şi vom învinge, în cea mai bună zi din viaţa noastră

"Vom învinge", a proclamat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în ziua marcării a doi ani de la începutul invaziei ruse din ţara sa, într-un video difuzat sâmbătă de preşedinţie, potrivit AFP, notează Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 24 februarie, ora 11.05: Ofensiva rusă în Harkov ia amploare - Ucrainenii recurg la evacuări forțate

Două localităţi din raionul Kupiansk vor fi evacuate forţat, ca urmare a ofensivei armatei ruse, a anunţat şeful Departamentului de apărare civilă din cadrul Administraţiei Militare din regiunea Harkov, Ivan Socol, notează Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 24 februarie, ora 10.40: VIDEO/ Aviația rusă primește o nouă lovitură - O aeronavă foarte rară a fost doborâtă deasupra Mării Azov

Forțele aeriene ucrainene au doborât o aeronavă rară rusă A-50 de avertizare timpurie și control deasupra Mării Azov în seara zilei de 23 februarie, a informat comandantul forțelor aeriene Mykola Oleshchuk.

Detalii aici

content-image

UPDATE 24 februarie, ora 10.35: VIDEO/ 'Cadou' la doi ani de la începutul războiului: Una dintre cele mai mari oțelării ale Rusiei este în flăcări

La cea de-a doua aniversare a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, un incendiu a izbucnit la fabrica principală a producătorului rus de oțel Novolipetsk Steel (NLMK), potrivit declarațiilor guvernatorului regional.

Detalii aici

UPDATE 24 februarie, ora 9.35: Ucraina se confruntă cu lipsa soldaților - Măsuri nepopulare pregătite de Kiev

Pe măsură ce războiul din Ucraina intră în al treilea an, cea mai urgentă și mai sensibilă provocare care apasă pe umerii țării este să strângă suficienți soldați noi pentru a respinge inamicul. Ucraina ia în calcul un plan nepopular de extindere a încorporării, notează Mediafax.

Detalii aici

content-image

UPDATE 24 februarie, ora 07.27: Doi ani de război în Ucraina: trei lecţii şi indicatori cheie care sugerează unde ar putea merge războiul în continuare

Atunci când Rusia a invadat Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie, în urmă cu doi ani, nimeni nu ştia cum va decurge totul. Autorul şi expertul în Rusia Mark Galeotti a publicat în presa britanică un articol în care analizează acest conflict sângeros pentru a găsi indicii despre ce se va întâmpla în continuare, informează news.ro.

În cei doi ani de război sângeros din Ucraina, peste jumătate de milion de soldaţi au fost ucişi sau răniţi, peste şase milioane de ucraineni au fugit din ţară şi, cu toate acestea, linia frontului abia dacă s-a mişcat de un an de zile.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 24 februarie, ora 07.24: Danemarca se alătură Ucrainei: devine a patra ţară care semnează cu un acord pentru garanţii de securitate

Danemarca a semnat vineri, în ajunul împlinirii a doi ani de la invazia rusă din Ucraina, un acord bilateral pe 10 ani prin care oferă Kievului garanţii de securitate, iar premierul Mette Frederiksen a transmis că Europa trebuie să-şi refacă mai rapid stocurile de arme, relatează Reuters, citat de news.ro.

Acordurile bilaterale de securitate cu Ucraina, semnate deja de Marea Britanie, Germania şi Franţa, urmează promisiunii făcute anul trecut de G7, grupul celor mai puternice economii democratice din lume, de a stabili "angajamente şi aranjamente bilaterale de securitate pe termen lung" cu Ucraina.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 24 februarie, ora 07.20: La doi ani de la invazia rusă în Ucraina, cancelarul german Olaf Scholz face apel la întărirea apărării Europei

Europa trebuie să îşi consolideze apărarea şi să se asigure că poate face faţă oricărui atac militar din exterior, a declarat cancelarul german, Olaf Scholz, la împlinirea a doi ani de când Rusia a invadat Ucraina, informează Rador Radio România.

"Disuasiune, pregătire pentru apărare - ştiu că acestea sunt cuvinte neobişnuite venind din partea unui cancelar german. Cuvinte pe care noi în Germania nu le-am folosit de atât de multă vreme, încât aproape că au fost uitate", a spus Scholz, într-un podcast. "Însă aceste cuvinte reprezintă o sarcină foarte importantă: împreună cu aliaţii noştri, noi trebuie să fim atât de puternici încât nimeni să nu îndrăznească să ne atace".

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 24 februarie, ora 03.00: Consiliul de Securitate şi Adunarea Generală a ONU marchează împlinirea a doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a marcat împlinirea a doi ani de când Rusia a lansat o invazie la scară largă în ţara vecină, Ucraina, informează Rador Radio România.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că acest conflict reprezintă "o rană deschisă în inima Europei". Şi Adunarea Generală a ONU s-a întrunit la New York pentru a marca cei doi ani de război. Aliaţii Kievului îşi doresc să afişeze un front unit şi să transmită mesajul că lupta Ucrainei este lupta întregii lumi.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.