Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT – Război în Ucraina: Serghei Șoigu face anunțul: forțele rusești se retrag pe toată linia frontului din Ucraina

reuters.com
razboi ucraina

Emmanuel Macron a reafirmat că nu exclude trimiterea de trupe în Ucraina și operațiuni la sol acolo. Acesta a spus că o astfel de situație trebuie luată serios în calcul dacă Rusia ar străpunge liniile de front ucrainene și Kievul ar face o astfel de solicitare. Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat publicației The Economist, apărut joi, imediat după ce Macron a ținut un discurs în care a declarat că Europa este „pe moarte” și ar putea „dispărea”.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

 

UPDATE 3 mai, ora 22.08: Serviciile secrete din SUA spun că Putin a luat măsuri fără precedent din cauza fricii sale paranoice

„Frica paranoică” a președintelui rus Vladimir Putin față de Occidentul care încearcă să limiteze puterea Rusiei l-a determinat să cheltuiască sume record din punct de vedere istoric pentru militarizare, a declarat pe 2 mai directorul Serviciului de Informații Naționale din SUA, Avril Haines, potrivit Voice of America, notează Kyiv Independent.

Detalii aici

 

UPDATE 3 mai, ora 22.05: Moscova anunță o ripostă 'devastatoare' dacă Ucraina va lovi podul din Crimeea

Oricărui atac ucrainean susținut de Occident împotriva podului din Crimeea sau a Crimeei însăşi i se va răspunde puternic de către Rusia, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de Reuters, conform Rador Radio România.

Detalii aici

content-image

 

UPDATE 3 mai, ora 20.57: Prima lovitură asupra Podului Crimeei - Rușii au descoperit după doi ani cu ce au atacat ucrainenii

Un dispozitiv exploziv improvizat cu o putere echivalentă cu 10 tone de TNT a fost folosit pentru a arunca în aer Podul Kerch în octombrie 2022. În centrul său era combustibil solid pentru rachete, ascuns într-o bobină de folie de polietilenă notează publicația rusă „Kommersant” cu referire la materialele de investigație, notează Kyiv Independent.

Detalii aici

content-image

UPDATE 3 mai, ora 19.40: Soldați ruși într-o bază militară americană - Prima reacție a Kremlinului

Întrebat vineri despre desfăşurarea de forţe ruse la o bază aeriană din Niger, care găzduieşte trupe americane, Kremlinul a răspuns că Rusia îşi dezvoltă legăturile cu diverse ţări africane, inclusiv în sfera militară, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Detalii aicicontent-image

UPDATE 3 mai, ora 18.45: VIDEO/ O fabrică de armament din Berlin a luat foc - Uzina producea echipament antiaerian pentru Ucraina

O fabrică germană aparţinând companiei Diehl Metal, care produce sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T SLM pe care Berlinul îl furnizează armatei ucrainene, a fost cuprinsă vineri de un incendiu impresionant, relatează presa germană citată de Le Figaro, notează news.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 3 mai, ora 17.22: Ucraina are încuviințarea Londrei să atace în interiorul Rusiei cu armele britanice, sugerează David Cameron

Ministrul britanic de externe David Cameron a promis joi un ajutor militar anual de trei miliarde de lire sterline (3,74 miliarde de dolari) pentru Ucraina "atâta timp cât va fi nevoie", adăugând că Londra nu are nicio obiecţie dacă armele vor fi folosite în interiorul Rusiei, relatează Reuters, titrează News.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 3 mai, ora 17.18: Serghei Șoigu face anunțul: forțele rusești se retrag pe toată linia frontului din Ucraina

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că trupele ruseşti au capturat 547 de kilometri pătraţi de teritoriu în Ucraina în acest an, iar în prezent forţele ucrainene se retrag pe toată linia frontului, relatează TASS. Pierderile totale ale Forţelor Armate ale Ucrainei (AFU) de la începutul anului 2024 au depăşit 111.000 de oameni şi 21.000 de unităţi de arme şi echipamente militare, a spus Şoigu într-o conferinţă de presă.

Detalii aici

content-image

UPDATE 3 mai, ora 14.21: Kremlinul îl bagă în corzi pe Macron, după ultimele declarații privind Ucraina: 'E foarte periculos'

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris vineri comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în Ucraina ca făcând parte dintr-o "tendinţă foarte periculoasă", relatează Reuters, titrează Agerpres.

Într-un interviu acordat săptămânalului britanic The Economist, Macron nu a exclus trimiterea de trupe franceze în Ucraina în anumite circumstanţe, poziţie pe care o mai exprimase şi în trecut.

Continuă aici.

content-image

UPDATE 3 mai, ora 12.30: Serviciile secrete din Ucraina 'dau din casă': S-ar putea ajunge în cele din urmă la negocieri cu Rusia

Ucraina va trebui la un moment dat să intre în discuţii cu Rusia pentru a pune capăt războiului dintre cele două ţări, a declarat un oficial de rang înalt al serviciilor secrete ucrainene într-un interviu publicat joi, relatează Reuters, titrează News.ro

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins în repetate rânduri orice discuţii cu Kremlinul, semnând inclusiv un decret în 2022 prin care declara oficial "imposibilă" orice negociere atât timp cât la conducere se află Vladimir Putin.

Continuă aici

content-image

UPDATE 3 mai, ora 04.24: Ucraina vinde zahăr! Kievul caută cumpărători după ce cota de export în UE a fost aproape epuizată

Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de zahăr acordată de Uniunea Europeană pentru întregul an 2024 şi în aceste condiţii va trebui să-şi reducă suprafaţa însămânţată cu sfeclă de zahăr, cu aproape 20%, dacă nu va găsi alte pieţe de export, a declarat joi pentru Reuters un înalt oficial ucrainean, scrie Agerpres.

La începutul acestui an, Comisia Europeană a propus mai multe măsuri destinate limitării intrărilor de produse agroalimentare din Ucraina, în încercarea de a calma protestele fermierilor nemulţumiţi de afluxul de importuri ucrainene ieftine apărut după debutul invaziei ruseşti.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 3 mai, ora 03.40: FOTO | Zelenski a prezentat cifrele terorii: Ce arsenal au folosit rușii în ultima lună pe teritoriul Ucrainei

Preşedintele Volodimir Zelenski a prezentat pe pagina sa de Facebook arsenalul folosit de Rusia în luna aprilie împotriva Ucrainei.

”Într-o singură lună, aprilie, teroriștii ruși au folosit peste 300 de rachete de diferite tipuri, aproape 300 de „shahedide” și peste 3200 de bombe aeriene controlate împotriva Ucrainei.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.