Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT & VIDEO - Război în Israel: Morți și răniți în urma unui atac armat în Israel / Ziduri uriașe la granița cu Gaza

linkedin.com
razboi israel

Medicii și oficialii medicali din Gaza au spus că lunetiştii israelieni au ucis mai multe persoane în timp ce încercau să părăsească Complexul Medical Nasser din orașul Khan Younis în ultimele zile. Un martor ocular al împușcăturilor, care este un chirurg traumatologie la spital, a spus că cel puțin două persoane au fost ucise de luneștiști marți, iar mai multe împușcați și rănite.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel

UPDATE 16 februarie, ora 19.55:Jihadiști în public, obsedați de femei în privat - Prima soție a liderului ucis al Statului Islamic face dezvăluiri picante

Continuarea AICI

UPDATE 16 februarie, ora 18.20: Cisiordania ocupată este o "oală sub presiune" din 7 octombrie

Atacul comis de un bărbat înarmat în orașul israelian Kiryat Malachi are loc după luni de tensiuni tot mai mari în Cisiordania ocupată, unde sute de palestinieni au fost uciși de forțele israeliene și de coloniștii evrei începând cu 7 octombrie.

Trei persoane au fost ucise în atacul, care a avut loc într-o stație de autobuz din sudul Israelului.

"Aceasta a fost o evoluție previzibilă a situației de pe teren. Tensiunea a început să crească în Cisiordania, inclusiv în Ierusalim, încă din 7 octombrie. Peste 7.000 de palestinieni au fost reținuți, aproape 400 de palestinieni au fost uciși de soldații și coloniștii israelieni", a declarat Nour Odeh, analist politic palestinian stabilit la Ramallah.

"Situația a fost descrisă ca o oală sub presiune, iar acum am văzut cum această presiune va exploda într-un mod foarte mortal și tragic. Scrisul era pe perete, iar cine nu l-a văzut pur și simplu nu a vrut să vadă".

UPDATE 16 februarie, ora 17.40: Ucraina și Israelul primesc o lovitură usturătoare din SUA: pauză până pe 28 februarie pentru ajutorul financiar

Continuarea AICI

UPDATE 16 februarie, ora 16.30: Trimisul SUA în Israel, "îngrozit" de atacul din stația de autobuz

Ambasadorul SUA în Israel, Jack Lew, a declarat că este "îngrozit" de "atacul terorist" care a vizat mai devreme civili într-o stație de autobuz din sudul Israelului.

"Ofer sincerele mele condoleanțe familiilor afectate de această tragedie. Un astfel de terorism lipsit de sens este absolut detestabil", a declarat el într-o postare pe X.

Cel puțin trei persoane au fost ucise după ce un atacator a tras asupra oamenilor într-o stație de autobuz din intersecția Masmiya.

UPDATE 16 februarie, ora 16.00: Acuzații de negare a urii și a crimelor de război aduse unui politician german

Activiștii au depus plângere penală împotriva unui politician german pentru suspiciune de incitare la ură și negare a crimelor de război în războiul Israelului din Gaza.

Acuzațiile împotriva lui Volker Beck, fost membru al parlamentului și președinte al Societății germano-israeliene, au fost formulate de grupurile de solidaritate cu palestinienii Palestine Speaks și Jewish Voice for Just Peace in the Middle East.

"Acesta este primul pas pentru a trage la răspundere din punct de vedere juridic personalitățile publice care fac în mod public declarații genocidare", se arată într-o declarație pe Instagram.

Acuzațiile citează declarații ale lui Beck pe rețelele de socializare, în articole de opinie și interviuri în presă în care și-a exprimat sprijinul pentru războiul Israelului din Gaza. Beck a respins acuzațiile ca fiind "un nonsens".

"Nu există un genocid în Gaza și nu susțin genocidul. Acești oameni au o relație deranjantă cu statul de drept", a declarat el.

UPDATE 16 februarie, ora 14.40: 3 morți și 4 răniți într-un atac armat în sudul Israelului

Bilanțul victimelor atacului a crescut. Tensiunea a crescut în regiune, în timp ce Israelul continuă să lovească Fâșia Gaza.

Comisarul poliției israeliene, Kobi Shabtai, a refuzat să răspundă la întrebările privind identitatea atacatorului, care a fost de asemenea ucis, spunând că o anchetă a incidentului se află încă în stadii preliminare.

"Acest atac ne amintește că întreaga țară este un front și că ucigașii, care nu vin doar din Gaza, vor să ne ucidă pe toți", a declarat premierul Benjamin Netanyahu. "Vom continua să luptăm până la victoria totală".

Ministrul Securității Naționale, Itamar Ben-Gvir, a declarat că incidentul "dovedește din nou că armele salvează vieți". El a promis că va crește distribuirea de arme de foc către civili.

UPDATE 16 februarie, ora 13.55:Autoritatea Palestiniană cere sancțiuni obligatorii pentru Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a luat ostatici peste două milioane de palestinieni, fără să le asigure necesitățile necesare pentru a supraviețui, afirmă Ministerul de Externe.

"Cererile și apelurile internaționale de a proteja civilii nu vor funcționa dacă nu sunt însoțite de măsuri și sancțiuni internaționale disuasive", a declarat acesta într-un comunicat.

"Netanyahu continuă să nu țină cont de cererile și rezoluțiile internaționale și continuă să ne ucidă poporul, să îl înfometeze, să îl înseteze și să îi distrugă patria pentru a-l împinge să emigreze."

De asemenea, a cerut comunității internaționale să adopte rezoluții obligatorii ale ONU care să oblige agresiunea israeliană să înceteze.

UPDATE 16 februarie, ora 13.15: Israelul nu îi va deporta pe palestinienii din Gaza: FM israelian

Ministrul israelian de externe afirmă că țara sa nu are intenția de a deporta palestinieni din Gaza.

Israel Katz, care participă la Conferința de Securitate de la Munchen, a mai spus că, dacă nu se va găsi o soluție diplomatică, Israelul va fi obligat să îndepărteze Hezbollah de la granița de nord cu Libanul.

"Lumea trebuie să facă presiuni asupra Iranului și Hezbollah să se retragă din sudul Libanului", a spus el.

Temerile legate de extinderea războiului din Gaza cresc pe măsură ce luptele dintre Israel și Hezbollah devin tot mai intense și mai mortale.

UPDATE 16 februarie, ora 12.05: Ziduri uriașe la granița cu Gaza - Egiptul construiește o zonă tampon pentru a opri refugiații palestinieni

Egiptul construiește o zonă-tampon cu ziduri care se întind pe mai mulți kilometri la granița cu Gaza, arată imaginile din satelit. Lucrările au început de câteva zile și avansează rapid. Zona tampon este construită deoarece egiptenii se tem că se vor confrunta cu o criză a refugiaților.

Detalii aici

content-image

UPDATE 16 februarie, ora 9.53: IDF efectuează lovituri aeriene în Gaza în timp ce ofensiva terestră continuă

Forțele de Apărare Israelului declară că au efectuat lovituri aeriene pe scară largă în Fâșia Gaza în ultimele 24 de ore, în timp ce forțele terestre au ucis numeroși teroriști în timp ce luptele continuă.

Armata spune că forțele aeriene au lovit ținte Hamas, inclusiv sediul operațional al grupului terorist, clădirile militare, pozițiile de lansare și alte ținte. Au fost efectuate și greve pentru sprijinirea trupelor terestre.

În orașul sudic Khan Younis, care a fost un punct focal al luptelor recente, Brigada de Parașutisti a continuat să atace ținte teroriste, ucigând doi agenți Hamas și neutralizând un dispozitiv exploziv. Tot în Khan Younis, Brigada a 7-a a Corpului blindat al IDF a ucis 12 teroriști.

Armata a spus că luptele au continuat și în centrul Gazei, unde soldații Brigăzii Nahal au ucis și mai mulți agenți teroriști.

content-image

UPDATE 16 februarie, ora 06.45: Benjamin Netanyahu nu poate să conceapă recunoaşterea internaţională a unui stat palestinian

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a respins joi seară orice recunoaştere internaţională a unui stat palestinian în afara cadrului unei reluări a negocierilor de pace israeliano-palestiniene, afirmând că o astfel de iniţiativă va "oferi o recompensă uriaşă terorismului", notează AFP, citat de Agerpres.

Doi influenţi miniştri israelieni de extremă-dreapta, Itamar Ben Gvir şi Bezalel Smotrich, însărcinaţi cu securitatea naţională şi, respectiv, finanţele, au respins deja joi în termeni similari un plan menţionat de cotidianul american Washington Post.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 16 februarie, ora 04.00: Situația escaladează la granița isreliano-libaneză - Hezbollah jură răzbunare după loviturile israeliene

Hezbollah spune că Israelul va plăti „prețul” pentru uciderea a cel puțin 10 persoane, inclusiv cinci copii, în sudul Libanului, cea mai mortală zi pentru civilii libanezi în patru luni de ostilități peste granița libaneză-israeliană.

„Inamicul va plăti prețul pentru aceste crime”, a declarat politicianul Hezbollah Hassan Fadlallah pentru Reuters. „Rezistența va continua să-și exercite dreptul legitim de a-și apăra poporul”.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.