Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina și Israelul primesc o lovitură usturătoare din SUA: pauză până pe 28 februarie pentru ajutorul financiar

US Congress
Camera Reprezentantilor

Camera Reprezentanților din SUA a luat o pauză până pe 28 februarie. Congresmenii americani nu au votat proiectul de lege privind alocarea de asistență financiară Ucrainei, Israelului și Taiwanului.

Secretarul de presă adjunct al Casei Albe, Andrew Bates, a criticat decizia președintelui Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, de a intra în pauză. El a numit-o "fuga în vacanță". "Cu fiecare zi în care întârzie votul, autoritatea republicanilor din Congres în ochii poporului american scade", a spus Bates, transmite The Hill.

Banii propuși

Pe 13 februarie, Senatul SUA a susținut un proiect de lege pentru alocarea a peste 95 de miliarde de dolari în ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan. Ca parte a proiectului de lege, Kievul va primi peste 60 de miliarde de dolari. 70 din 100 de membri ai camerei superioare a Congresului au votat „pentru” document și a fost nevoie de aproape patru luni pentru a aproba proiectul de lege. Acum, documentul trebuie aprobat de Camera Reprezentanților, controlată de republicani. Ei sunt nemulțumiți de faptul că proiectul nu a inclus măsuri de consolidare a frontierei sudice a Statelor Unite.

Casa Albă trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa de muniţie a armatei ucrainene

Acțiunea vine în contextul în care consilierul în probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că ”aude tot mai des că armata ucraineană îşi raţionalizează muniţia, eventual nu are muniţie pe front” şi cere Congresului american să adopte ”rapid” un nou ajutor destinat Ucrainei, relatează AFP, arată News.ro. ”Cu fiecare zi care trece, costul inacţiunii Statelor Unite creşte pentru curajoşii ucraineni pe front”, avertizează consilierul lui Joe Biden. Ucrainenii ”vor ajunge într-o poziţie mai puţin solidă dacă nu priomesc muniţie, sisteme de apărare antiaeriene şi celalte echipamente de care au nevoie”, avertizează el.

 

Noul comandant al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski a catalogat miercuri situaţia de câmpul de luptă drept ”extrem de complexă”, în urma primei sale vizite pe front. Ucraina nu are oameni şi armament împotriva. invadatorului rus.

Apelul lui Joe Biden

”Speakerul” republican al Camerei Reprezentanţilor a refuzat marţi să supună la vot un proiect de lege privind ajutarea Ucrainei, care tocmai fusese adoptat în Senat, Camera superioată a Congresului american. Acest blocaj - care depăşeşte simpla dezbatere parlamentară - este rezultatul unei încleştări între preşedintele american Joe Biden şi predecesorul său Donald trump, ambii candidaţi în alegerile prezidenţiale prevăzute la 5 noiembrie. ”Le transmit republicanilor din Camera (Reprezentanţilor că) trebuie să alegeţi. Veţi apăra libertatea sau veţi lua partea terorii şi tiraniei? Veţi fi alături de Ucraina sau de Putin? Veţi alege America sau pe Trump?”, i-a interpelat marţi Joe Biden, denunţând influenţa rivalului său miliardar asupra conservatorilor cin Congres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.