Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă îi răspund Gabrielei Firea: 'Nu pot să fac când legea nu mi-o permite' - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă Liviu Dragnea dăncilă dragnea dragnea dăncilă

Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au ținut să îi răspundă Gabrielei Firea, după acuzațiile primarului general de blocare a proiectelor pentru București. Surprinzător, cel mai dur răspuns a venit de la premierul Dăncilă, care a lăsat să se înțeleagă că Firea i-ar fi cerut lucruri ilegale.

”Eu încerc să fiu portavocea colegilor din CEx, ca să nu credeți că eu șase ore vorbesc singur în CEx. Dimpotrivă orice măsură de genul acesta poate să aibă și un revers la un moment dat, depinde de atitudinea fiecăruia. Nu e cazul să facem un paralelism și nu s-a pus problema ca primarul general al Capitalei, Gabriela Firea să fie exclusă. Eu am explicat în CEx, acum pot să spun și public despre unele afirmații în spațiul public făcute de d-na Firea. Am încercat să o conving că ceea ce a spus nu era adevărat. Nu m-am întâlnit cu primarii de sectoare pentru a desființa Bucureștiul. Nu m-am întâlnit cu ei ca să face 6 orașe în București sau ca să luăm bani și să îi ducem nu știu unde. Ne-am întâlnit a doua zi, marți. Mi-au zis că vor să participe la noul proiect de formare a bugetelor locale. Am spus că trebuie să o aștepte pe doamna Firea care era plecată din țară. Am și vorbit cu dl Teodorovici, pentru ca apoi toți 7 să meargă să discute. Eu cred că și acum îi așteaptă dl Teodorovici.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Liviu Dragnea! ‘Nu face, din lașitate, cea mai importantă schimbare’

Nu sunt se acord să se mai afirme că eu blochez proiecte pentru București. Nici nu am cum și nici nu fac așa ceva. D-na Firea are toată deschiderea, rămâne să se poate discuții care să aibă un rezultat pentru niște pași prin care să fie puse în aplicare. Nu s-a pus niciodată problema ca primarul general să fie exclus din PSD. Îmi exprim speranța că primarii de sectoare și Primăria Capitalei se vor concentra pe probleme serioase.”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebată dacă este posibil ca în mandatul său de premier, să fie transferate la Primăria Capitalei, așa cum a cerut Gabriela Firea, centura Capitalei, Metroul și ELCEN, premierul Viorica Dăncilă a spus că va avea săptămâna viitoare o discuție pe această temă cu edilul bucureștean.

Citește și: Lovitură dură pentru acești șoferi! Ce proiect au inițiat parlamentarii PSD

”Am solicitat de la fiecare minister în parte un punct de vedere bazat pe legislație, pe ceea ce se poate sau nu se poate. O să avem o discuție săptămâna viitoare cu dna Primar General tocmai pentru a explica fiecare punct din cele trei solicitări ale domniei sale. Cred că cea mai bună armă este dialogul și cred că acest dialog trebuie să îl facem la Guvern și nu prin intermediul unuia sau altuia.

Am avut dialog, am sprijinit-o pe dna Primar General în multe proiecte, dar atunci când a fost posibil. Când nu a fost posibil, nu pot să fac niște lucruri pe care legea nu mi le permite. Deci vom avea o discuție săptămâna viitoare pe cele trei proiecte solicitate de dna Primar General.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și: Gabriela Firea îl face praf pe Liviu Dragnea! Mesajul dur pe care i l-a transmis .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.