Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locurile de muncă puse în pericol de statul român. Cine are interesul ca Petromidia să se blocheze

rompetrol.com
petromidia

După investiţii de sute de milioane de dolari în Români şi taxe anuale de câteva ori mai mari, KazMunayGaz, compania care deţine Rompetrol, îşi vede ameninţate afacerile în ţara noastră. Măsurile autorităţilor române de a institui sechestru pe activele Petromidia îi îngrijorează deopotrivă pe investitorii kazahi, dar şi pe miile de salariaţi de pe platformă, care îşi simt puse în pericol locurile de muncă.

Dosar penal pentru un medic psihiatru: Sute de reţele pe numele unor pacienţi morţi

„Îngrijorător este ceea ce se întâmplă cu DIICOT, cu sechestrele care s-au pus, pentru că în momentul în care vine şi îţi pune sigiliu pe instalaţii, atunci ai o problemă pentru că nu poţi să mai funcţionezi şi riscul de a-ţi pierde locul de muncă este foarte mare”, a declarat Petre Tancău, liderul Sindicatului Liber Petrochimistul.

Tensiuni diplomatice între Turcia şi Austria: Absolut de neconceput şi vrem să protestăm

Întrebat dacă DIICOT afectează siguranţa locurilor de muncă, Petre Tancău a răspuns pentru cugetliber.ro:

„Atâta timp cât în momentul în care vine şi îţi spune că ai sechestru pus pe alea, pe alea şi nu poţi să faci mişcare, este foarte greu. Poţi să pui sechestru pe acţiuni sau pe altceva, dar şi acolo… Închipuiţi-vă că după 25 de ani, de la 15 ani de la privatizare, este cam ciudat să vii cu astfel de măsuri, când suntem la al treilea proprietar. Am fost la stat, apoi am fost la Patriciu şi acum suntem la KazMunayGaz. Acum suntem la al treilea proprietar şi vii şi începi să blochezi o activitate pentru că s-a întâmplat ceva înainte ca KazMunayGaz să cumpere acţiunile, care, este cumpărător de bună credinţă. În momentul în care au venit şi au cumpărat aici, statul român a girat, a spus că totul e OK, că nu are nici un fel de probleme compania, iar apoi te trezeşti după opt ani că ţi se spune: „Stai puţin că are firme probleme!”. Nu cred că este în regulă. Plus de asta, din toate discuţiile purtate până acum, s-au făcut toate investiţiile şi urma să se facă iar alte investiţii de 500-600 milioane de dolari, dar când ai probleme de genul acesta nu mai vine nimeni să investească. Ori noi, dacă nu se fac investiţii, este normal să ne fie teamă de locurile de muncă, că nu putem să le mai păstrăm”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.