Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură dură primită de Victor Ponta de la Tăriceanu înaintea turului doi al prezidențialelor

După ce Ministrul de Finanţe şi cel al Bugetului au spus că nu pot prezenta bugetul pe 2015, deoarece noul prim-ministru va veni cu o nouă politică fiscală abia după alegerile prezidenţiale, un alt reprezentant din anturajul lui Victor Ponta şi anume Călin Popescu Tăriceanu a confirmat că trebuie eliminată cota unică de 16%.

Este posibil ca declaraţiile lui Victor Ponta privind posibilitatea unor derapaje fiscale în perioada următoare, din cauza pomenilor electorale fără sfârşit, să fi fost înţelese foarte rapid şi de către oportunistul Călin Popescu Tăriceanu, pentru a nu pierde promisiunea că Victor Ponta îl va „unge” prim-ministru la un moment dat. Se pare că nici măcar Călin Popescu Tăriceanu nu mai reuşeşte să ascundă adevărul asupra proastei guvernări şi nici să ţină minte minciunile lui Victor Ponta. Însă, ce n-a îndrăznit Victor Ponta, va face sigur Călin Popescu Tăriceanu! Va elimina cota unică din 2015!

Ca un socialist veritabil, Călin Popescu Tăriceanu s-a aruncat în genunchi în faţa PSD şi promis solemn că nici nu o să clipească atunci când v-a elimina cota unică, pentru că nivelul la care a dus Victor Ponta cheltuielile bugetare nu se mai poate susţine decât prin taxe şi impozite mai mari, chiar de la începutul anului 2015. Această declaraţie nu este deloc surprinzătoare, deoarece vine din partea unui om politic care cu mult timp în urmă se lăuda că ar fi fost lovit de patima liberalismului. Pe vremea aceea susţinea că statul cheltuieşte prea mulţi bani şi se impune reducerea impozitării pentru a fi stimulat mediul de afaceri şi creşterea numărului locurilor de muncă. Chiar dacă avea dreptate, i-a trecut repede dragostea de liberalism şi a sărit direct în barca socialiştilor. Acum cota nu mai este bună pentru că nu-i pe placul lui Victor Ponta!

Călin Popescu Tăriceanu, deşi a ajuns prim-ministru în anul 2004 tocmai pentru că alianţa câştigătoare în alegeri a promis românilor şi a implementat cota unică, nu a înţeles până astăzi, la zece ani distanţă, scopul şi rolul acestui sistem de impozitare. În acest sens stau dovadă propriile sale declaraţii, prin care Tăriceanu vede cota unică doar ca o banală simplificare a sistemului fiscal şi nu ca cel mai bun instrument de stimulare a mediului de afaceri, pârghia prin care se creează noi locuri de muncă şi cel mai bun instrument de luptă împotriva evaziunii fiscale. Doar atât a înţeles Călin Popescu Tăriceanu din cota unică şi acesta este şi motivul pentru care nu a crezul nici un moment în aceasta! Călin Popescu Tăriceanu nu a avut nici un merit legat de implementarea cotei unice, iar acest lucru se vede în uşurinţa cu care s-a angajat să renunţe la ea atunci când Victor Ponta i-a cerut-o.

Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să ştie că impozitarea proporţională, denumită în România cota unică, este susţinută de oamenii cu gândire de dreapta, iar impozitul progresiv este susţinut de socialişti.

Nu o să se mire nimeni când Călin Popescu Tăriceanu se va înscrie în PSD, deoarece prin susţinerea înlocuirii cotei unice cu impozitul progresiv gândeşte la fel ca socialiştii şi minte la fel ca ei.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.