Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură sub centură pentru Statul Islamic: Au fost capturaţi 40 de capi ai ISIS

isis islamic siria

Lovitură sub centură pentru Statul Islamic. Serviciile de informaţii irakiene au anunţat joi arestarea a 40 de membri ai organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI) într-o operaţiune de anvergură desfăşurată în regiunile Bagdad şi Diyala, informează AFP.

Citeşte şi: Statul Islamic şi-a făcut un nou duşman: Unul dintre cei mai temuţi oameni a declarat război ISIS

"Serviciile de informaţii irakiene, în coordonare cu forţele de securitate din Bagdad şi Diyala, au efectuat o operaţiune ce a condus la arestarea a 40 de membri" ai SI, s-a anunţat într-un comunicat. Provincia Diyala este situată la nord de Bagdad unde SI nu mai are poziţii fixe de aproape un an, dar unde gruparea comite atentate sinucigaşe cu maşini-capcană, aminteşte France Presse. "Multe bombe, centuri explozive şi maşini utilizate de terorişti au fost capturate, precum şi o mare sumă de bani folosiţi pentru a finanţa activităţile lor criminale", adaugă comunicatul.

Citeşte şi: Ungaria atacă UE din interior: 'E o greşeală să acceptăm asta'

Potrivit serviciilor de informaţii, înainte de arestarea lor, combatanţii SI au cerut ajutorul altor celule din ţară, ceea ce sugerează că gruparea era într-o poziţie slabă în regiunile Bagdad şi Diyala. Aceste arestări recente fac parte dintr-o operaţiune ce a condus deja la arestarea a mai mult de 30 de jihadişti şi anihilarea unei celule ce fabrica maşini-capcană la Bagdad în martie 2015. Ele de asemenea coincid cu înaintea trupelor irakiene în oraşul Ramadi, centrul administrativ al provinciei Al-Anbar (vest) controlată de SI din mai, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Rusia ataca sistemul anti racheta din Romania. E o incalcare grava

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.