Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări confiscate de naziști, găsite la un muzeu din orașul german Mannheim

Medias Info
tablou

Reprezentanţii unui muzeu din oraşul german Mannheim au anunţat marţi că au descoperit lucrări confiscate de nazişti în colecţia acestei instituţii, ce cuprinde 2.253 de exponate, informează DPA, relatează Agerpres.

O anchetă, condusă de specialistul în istoria artei Mathias Listl, a relevat că lucrarea "Beţivul", semnată de Wilhelm Leibl în 1874, a fost obţinută de la o agenţie nazistă care se ocupa de operele de artă abandonate în Rotterdam şi Anvers de evreii refugiaţi sau deportaţi.

Alte 25 de lucrări - în privinţa cărora nu există însă dovezi concludente - ar putea să fi fost furate sau achiziţionate sub ameninţare de către nazişti.

Citește și: VIDEO - Rapperul Meek Mill se află pe primul loc în Billboard 200, unde peste 40 de albume de Crăciun sunt în urcare

Acestea au fost achiziţionate de către muzeul german între 1933 şi 1945 de la dealeri de artă, despre care se ştie că ar fi beneficiat de pe urma confiscărilor efectuate în timpul perioadei naziste.

Ancheta, iniţiată de Kunsthalle Mannheim în 2011, vizează determinarea surselor de provenienţă ale tuturor lucrărilor realizate înainte de 1945, pentru ca operele de artă să poată fi returnate moştenitorilor proprietarilor de drept în cazul în care au fost furate de nazişti.

Citește și: Bilanțul atacului armat din Strasbourg a fost revizuit în scădere de autorități: 2 morți și 14 răniți

Eforturile de a determina provenienţa artei confiscate de nazişti s-au intensificat după descoperirea, în 2012, a peste 1.500 de lucrări , unele aparţinând unor artişti precum Claude Monet, Paul Cezanne, August Macke, Otto Dix, Emil Nolde şi Max Beckmann, în locuinţele comerciantului Cornelius Gurlitt, al cărui tată se ocupase de comercializarea aşa-numitei "arte degenerate" în numele regimului nazist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.