Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban acuză o campanie de dezinformare, în contextul COVID-19: 'Sunt absurde toate fake-urile lansate pe online'

Facebook
Orban suparat

Premierul Ludovic Orban a acuzat duminică seara, la B1 Tv, o campanie orchestrată de dezinformare, în contextul crizei COVID-19.

Sunt negaţionişti. E un curent. Eu, sincer, nu cred că un om care are o minimă educaţie şi are, cât de cât, o minimă logică poate să creadă toate tâmpeniile care sunt rostogolite într-o campanie care se pare că are o gândire. Pare că e o campanie gândită într-un laborator şi lansată. Sunt absurde toate fake-urile lansate pe online. Mă bucur că media clasică, tradiţională, nu s-a angrenat în acest soi de propagandă mincinoasă care determină... Scopul urmărit e acela de a-i determina pe oameni să nu respecte regulile. Asta este de fapt gândirea”, a declarat Ludovic Orban.

Avertisment DUR venit din Guvern: 'România are din 2021 și până în 2023 o perioadă foarte grea'

Despre liderii politici care au încurajat direct sau indirect bagatelizarea riscului sanitar, premierul a afirmat:  „Am ajuns aici dintr-un motiv foarte simplu – nu numai cele trei săptămâni (n.r. – fără pârghii legale), ci și datorită campaniei perfide care, din păcate, a fost derulată de foarte mulți, inclusiv lideri politici, care dau exemplu și care s-au comportat de asemenea natură încât să îi determine pe oameni să nu respecte regulile, să fie bagatelizat riscul asupra sănătății. Au fost prea mulți oameni politici, prea mulți lideri de opinie care au exprimat public îndoiala față de această epidemie, au bagatelizat riscul asupra sănătății dat de acest virus și, prin comportamentul public pe care l-au avut, pur și simplu i-au îndemnat pe oameni să nu respecte regulile”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.