Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Orban, în TURAȚIE maximă! Premier: 'Direcțiile Publice de Sănătate să fie întărite! Sunt în moarte clinică! MAI să mobilizeze jandarmii'

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a solicitat ministerului Sănătății, ministerului Afacerilor Interne, dar și celorlalți miniștri implicați, o mobilizare mai bună în combaterea răspândirii noului coronavirus, atât prin întărirea Direcțiilor de Sănătate Publică, pe care „le-a găsit în moarte clinică”, cât și a polițiștilor și jandarnilor, care să acționeze în teren prin supravegherea cetățenilor pentru respectarea autoizolării.

„Mesajul pe care vreau sa-l dau este ca economia trebuie sa functioneze. Toate instituiile statului trebui sa functioneze la capacitate maxima. La fel, si spitalele si comerciantii, pentru a asigura furnizarea tuturor serviciilor pentru functionare.

Citește și: Angajații de la Ford intră în șomaj tehnic: peste 6000 de oameni vor primi salarii mai mici

Solicit tuturor companiilor sa protejeze angajatii. De la inceputul epidemiei, am urmarit fiecare evolutie si am luat masuri graduale. Pastram mobilizarea si suntem pregatiti sa luam masuri pentru a proteja populatia.

Am solicitat MS, MAI, si celorlalti ministri, o mobilizare  mai buna: directiile de santate publcia sa fie intarite. Am gasit directii de santate publica in moarte clinica. Am dispus masuri pentru intarirea acestora. Am dispus angajarea de personal, fie rezidenti, fie personal din alte entitati.

Am solicitat MAI, mai ales dupa preluarea politiei locale, sa ia masuri , inclusiv prin echipe mobile de jandarmi, care sa verifice modul in care se respecta izolarea la domiciliu”, a spus Ludovic Obran.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.