DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

MADR susține creșterea bivolițelor și vacilor de lapte, dar și a viermilor de mătase: plafonul de sprijin este de o jumătate de miliard de lei

vaci
Guvernul a aprobat, vineri, o Hotărâre prin care s-a stabilit plafonul de 104,142 milioane de euro, respectiv 485,695 milioane de lei, ce se va acorda crescătorilor de animale pentru anul de cerere 2018, pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Suma va fi repartizată astfel: 1,54 milioane de euro (7,182 milioane de lei) pentru specia bovine, categoria bivoliţe de lapte, 12,075 milioane de euro (56,315 milioane de lei) pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne şi metişii acestora, 90,5 milioane de euro (422,072 milioane de lei) pentru specia bovine, categoria vaci de lapte şi 27.000 de euro (125.922 lei) pentru specia viermi de mătase, informează agerpres.ro.
În ceea ce priveşte cuantumul sprijinului per unitate pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, acesta se calculează prin raportarea sumelor prevăzute la efectivul de animale eligibile/kg gogoşi crude de mătase eligibile.
"Plăţile se acordă de la bugetul de stat în limita sumelor aprobate cu această destinaţie Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anii 2018 şi 2019. Plăţile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 28 septembrie 2018, prin Comunicarea Comisiei Europene, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 351 din 28 septembrie 2018", se spune în comunicat.
MADR precizează că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, plafoanele alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum şi cuantumul acestora, se stabilesc anual prin Hotărâre a Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.