Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul Institutului 'Marius Nasta', Beatrice Mahler: 'În institut mor mulţi pacienţi. Procedurile de igienă ar fi trebuit să fie respectate'

infectii intraspitalicesti

Managerul Institutului ”Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, a anunţat, joi, că la cinci pacienţi a fost depistat acinetobacter, fiind tulpini diferite, ceea ce înseamnă că aceştia au fost bine izolaţi în unitatea medicală. Mahler afirmă că România are ”o mare problemă” cu declararea infecţiilor nosocomiale şi susţine că, dacă acestea ar fi anunţate în mod real de toate unităţile medicale, cinci infecţii în institutul care se ocupă de cazuri extrem de grave, cu pronostic rezervat, nu ar fi ceva ieşit din comun, informează News.ro.

Citește și: Săgeți OTRĂVITE, din Cluj, către Sorina Pintea: 'Spune prostii, vorbește în numele PSD'

Managerul Institutului ”Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că atât bărbatul cu acinetobacter venit de la Institutul ”Matei Balş” avea o tulpină proprie de acinetobacter, la fel ca şi femeia de 40 de ani care a decedat, fapt ce arată că au fost corect izolaţi şi trataţi, având în vedere că infecţia nu s-a răspândit la alţi pacienţi.

“Pacientul care a venit de la Balş, care a fost extrem de discutat în ultima perioadă, are o tulpină proprie, care nu se regăseşte la ceilalţi pacienţi. Este tulpina cu care a venit ceea ce mie îmi demonstrează că el a fost corect izolat şi tratat în Institutul Marius Nasta. Deci, infecţia nu s-a răspândit la alţi pacienţi”, a afirmat managerul.

Beatrice Mahler a precizat că în Institutul “Marius Nasta” mor mulţi pacienţi, deoarece vin cazuri extrem de grave din toată ţara, pronosticul în multe cazuri fiind rezervat.

“În Institutul Marius Nasta mor mulţi pacienţi şi mor pentru că numărul de cazuri grave este mult mai mare decât în altă parte. 60% din pacienţii internaţi în Marius Nasta sunt pacienţi care vin din afara Bucureştiului. Avem foarte mulţi pacienţi primiţi prin transfer şi, de regulă, pacienţii care ajung în Terapie Intensivă, în orice terapie intensivă din lume, sunt pacienţi cu o clasă de risc extrem de mare şi cu un prognostic rezervat”, a precizat managerul.

În plus, aceasta a spus că, din 9 februarie şi până în prezent, au fost confirmaţi cinci pacienţi cu acinetobacter, iar trei dintre ei au murit. Doi sunt în viaţă, dar în stare foarte gravă.

Întrebată dacă puteau fi evitate aceste decese, Beatrice Mahler a spus: “La patologia asociată pe care o au, din punctul meu de vedere nu”.

Managerul a mai afirmat că România are o problemă cu declararea infecţiilor nosocomiale.

“Eu cred că în România avem o mare problemă cu declararea infecţiilor nosocomiale pentru că, dacă toţi am declara şi am avea o hartă reală a acestora, probabil că cinci infecţii în Institutul Marius Nasta nu ar fi un lucru nemaiîntâlnit. Nemaiîntâlnit este faptul că noi am avut curajul să declarăm, suntem cu ancheta epidemiologică în desfăşurare pentru că pe mine mă interesează ca lucrurile pe care le aflu să fie gândite şi prelucrate în folosul pacienţilor viitori pe care Institutul Marius Nasta o să-i aibă. Trebuie să transmitem mesajul de responsabilitate faţă de vieţile lor şi responsabilitatea vine din corectitudinea cu care ne facem actul medical, cu care respectam procedurile, igiena, dezinfecţia şi tot ceea ce înseamnă izolarea pacientului care poate să vină cu o astfel de infecţie”, a precizat Mahler.

Întrebată dacă procedurile de igienă au fost respectate, Mahler a răspuns: “În opinia mea, procedurile de igienă ar fi trebuit să fie respectate. Dacă au fost nereguli, cu siguranţă acest lucru va face obiectul unei anchete pe care chiar vreau să o desfăşor pentru că este foarte important ca responsabilitatea să fie de la infirmieră, îngrijitoare asistentă, fiecare la nivelul ei trebuie să îşi asume responsabilitatea actului medical. Am demarat o anchetă epidemiologică”.

Trei pacienţi internaţi la Institutul ”Marius Nasta” din Bucureşti, şi care aveau acinetobacter, au decedat, fiind demarată o anchetă epidemiologică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.