Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manipularea pandemiei, manipularea războiului

arhiva personala
Alexandru Petria

Ca în privința pandemiei, dând de-o parte relatările din presă și de pe rețelele sociale, este vital să urmărim numărul morților dintre civilii din Ucraina. Numai din perspectiva aceasta o să ne dăm seama despre ce se întâmplă în realitate.

Orice viață aneantizată este dureroasă, însă într-un război extrem de dur, cu accente de genocid, cum este prezentat de ziariști, numărul morților ar trebui să se reverse vijelios. Ceea ce judecați și dumneavoastră dacă se întâmplă, în situația în care ONU a anunțat 816 decedați de la începutul conflictului. Hai să spunem că numărul este dublu. Să fim realiști, în cazul în care vorbim de cei răposați în trei săptămâni de război murdar și fără milă, cum susține propaganda, cifra e foarte mică. Statistica nu se suprapune peste relatările din discursul dominant. Și este necesar să nu scăpăm din vedere că administrația de la Kiev a dat arme populației și a eliberat toți pușcăriașii. Iar civilii cu un pistol automat în mână au fost trecuți între cei 816.

Am fost înșelați de autorități și presa cumpărată în povestea covidului, scenariul se repetă parcă tras la xerox. Actanții sunt aceeași. Aceleași exagerări, aceleași montaje lacrimogene, cu vânzări de știri fake, fără jenă, pe tarabă. După iresponsabilitatea politicienilor se aliniază presa iresponsabilă. Contează dacă acceptăm sau nu să fim luați de proști. Iar. Să ne păstrăm calmul și luciditatea, când manipulatorii lucrează 24 de ore din 24!

un comentariu de Alexandru Petria, scriitor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.