DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Marcel Ciolacu citează din Mihai Eminescu: nici profesorii, nici şcolarii nu se pot orienta în capetele lor

marcel ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, citează din Mihai Eminescu, de Ziua Culturii Naționale, pentru a reliefa haosul din sistemul de educație din România. Ciolacu arată că, în prezent, elevii au mari probleme din cauza materiei foarte stufoase și neadaptate vremurilor în care trăim.

Citește și: SURSE - Ședință tensionată la PSD București: Gabriela Firea, Daniel Florea și Gabriel Mutu se opun revenirii lui Robert Negoiță în PSD

”Acum un deceniu, Parlamentul a adoptat legea inițiată de 50 de parlamentari PSD și de actorul Mircea Diaconu, prin care ziua de naștere a lui Mihai Eminescu a devenit #ZiuaCulturiiNaționale. O dovadă a respectului pentru geniul culturii noastre naționale, pe care Tudor Arghezi îl considera “sfântul preacurat al versului românesc”.

Recitindu-l pe Eminescu, realizăm cât de actuale sunt ideile sale, scrise acum aproape un veac și jumătate. Mai ales în privința învățământului, vorbele lui Eminescu ar trebui să fie azi în discuțiile tuturor liderilor actualei puteri:

“Copiii români sunt încărcaţi cu materii atât de multe şi atât de diverse, încât nici profesorii, nici şcolarii nu se pot orienta în capetele lor. Aceşti copii nu învaţă nimic, pentru că memoria nu păstrează nimic nepriceput, nerumegat, unde interesul viu şi judecata copilului n-au jucat nici un rol. Singurul efect al încărcării memoriei cu lucruri pe care nu le poate mistui e sila şi scârba copilului de carte. La acest rezultat au ajuns aproape toate şcoalele la noi. Vezi tineri care au învăţat latineşte, greceşte, istoria universală, logică şi psihologie, ştiinţe naturale, geografie în toate clasele, drept administrativ, economie politică, au trecut bacalaureatul şi… cu toate astea, nu ştiu a scrie o frază corectă, iar a doua zi după ce au părăsit şcoala au uitat tot…”

A-l prețui pe Eminescu înseamnă să dovedești ca stat - prin fapte, nu doar prin palavre - respectul cuvenit #Educației și #Culturii naționale, două domenii care astăzi, din păcate, suferă cumplit!”, scrie Marcel Ciolacu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.