Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu: 'Mă bucur că după mult timp este primul an când avem buget conform legii'

puterea.ro
ciolacu citu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat luni că la dezbaterea proiectelor de buget pe 2022 din Parlament nu există, în principiu, amendamente care să influenţeze aceste bugete din partea celor care le-au propus, relatează Agerpres.

Întrebat dacă PSD va avea amendamente la buget, Ciolacu a spus: "În principiu, cutumiar, nu există amendamente de influenţare a bugetului din partea celor care l-au propus. Eu mă bucur că după mult timp este primul an când avem buget conform legii".

În legătură cu nemulţumirile exprimate de liderul PNL, Florin Cîţu, despre faptul că în buget că nu s-au alocat 7% din PIB pentru investiţii, Ciolacu a menţionat că a avut această discuţie cu Florin Cîţu şi speră ca, printr-un efort comun şi un Guvern funcţional, să se atingă această ţintă.

"Cred că cel mai importat este atât pentru mine, cât şi pentru domnul Cîţu, cât şi pentru România să depăşim acest 7%. Cred că contează mai puţin ce prevedem. Oricum este foarte ambiţios comparabil cu cel de anul trecut, decât să comentăm prea mult asupra acestui subiect. (...) Rămân în continuare şi îl înţeleg perfect că ne-am asumat toţi acest 7% şi eu mi-l doresc ca şi prim-ministrul şi ca şi toată lumea, eu cred că printr-un efort comun şi printr-un Guvern funcţional şi eficient vom depăşi acest 7%", a adăugat Marcel Ciolacu.

Legat de criticile că nu ar putea creşte veniturile, aşa cum prevede proiectul de buget, preşedintele PSD a precizat că e nevoie de o reorganizare a ANAF şi a modului de funcţionare a Guvernului.

"A existat un acord cu Comisia Europeană care spune că suntem la un procent foarte mare de evaziune fiscală în România, respectiv peste 10% din PIB, avem o pierdere a TVA de aproape 34%, cât şi arierate, respectiv stopaj la sursă, de aproape 34 de miliarde. Cred că printr-o reorganizare a ANAF, a Vămii şi a modului de funcţionare a Guvernului, care cu regret spun că nu a fost aşa eficient în ultimii 2 ani, nu vor fi probleme", a arătat Ciolacu.

Proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 vor intra joi în plenul Parlamentului, pentru dezbatere şi vot, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale Legislativului.

Vezi și: Bugetul pe 2022, în linie dreaptă. Parlamentul a decis când va fi supus aprobării

Potrivit calendarului adoptat în şedinţa Birourilor permanente, parlamentarii au termen până marţi, la ora 12,00, pentru a depune amendamente la cele două proiecte.

Tot marţi, de la ora 14,00, este programată începerea dezbaterii bugetelor în comisiile parlamentare, iar joi vor fi discuţiile şi votul în plen.

Executivul a aprobat în şedinţa de luni proiectul Legii bugetului de stat şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2022 şi l-a transmis Parlamentului spre adoptare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.