Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Pieleanu, detalii despre exit-poll-ul CURS-AVANGARDE, singurul autorizat de către BEC

exit poll

Institutele CURS-Avangarde vor realiza pentru, duminică, 6 decembrie, singurul exit-poll autorizat de către Biroul Electoral Central. Sociologul Marius Pieleanu ne-a explicat că în cadrul acestei cercetări vor fi efectuate peste 20.000 de interviuri, cu peste 450 de operatori și specialiști implicați.

Citește și: Primele rezultate ale alegerilor parlamentare vor fi pe STIRIPESURSE.RO: CURS-Avangarde realizează duminică singurul sondaj exit-poll

”Ește un eșantion reprezentantiv pentru întreaga țară. În mod evident eșantionul nu poate să estimeze și votul românilor din străinătate.

Aș dori să precizez faptul că eșantionul este alcătuit din peste 200 de secții, reprentative la nivelul întregii țări. Ne-am propus să facem peste 20.000 de interviuri, însă în funcție de participarea la vot este posibil ca acest număr să crească.

La această cercetare participă peste 450 de parte operatori, call-center, IT-iști, matematicieni, sociologi, operatori etc. În total, mâine vor lucra 450 de oameni pentru a avea cele mai corecte date.

La ora 21.00 vom prezenta estimarea valabilă pentru ora 19.00, iar la ora 23.00 estimarea pentru ora 21.00, la închiderea urnelor. Marja de eroare teoretică a eșantionului este 1,5%.

Exit-poll-ul Curs-Avangarde este singurul autorizat de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru organizarea unei astfel de cercetări în ziua alegerilor”, ne-a precizat Marius Pieleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.