Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membru al guvernului britanic acuzat de intimidare DEMISIONEAZĂ după declanşarea scandalului

facebook.com
camera lorzilor

Un membru al guvernului britanic, Conor Burns, cunoscut pentru faptul că era apropiat de Boris Johnson, a demisionat după ce a fost acuzat că a făcut abuz de funcţia sa de deputat pentru a încerca să intimideze o persoană cu care avea un litigiu, a anunţat luni Downing Street, relatează AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

Într-o scrisoare care utilizează o hârtie cu antetul Parlamentului, Conor Burns, deputat din circumscripţia Bournemouth West (sudul Angliei), a încercat să obţină efectuarea unei plăţi către tatăl său, ameninţând că va ridica problema în Camera Comunelor, potrivit concluziilor anchetei parlamentare. El a avertizat în privinţa riscului "unei experienţe potenţial dezagreabile", se mai menţionează în document.

"Conor Burns a demisionat din postul său de secretar de stat pentru comerţ internaţional în urma raportului responsabilului comisiei parlamentare însărcinate cu respectarea normelor", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street după publicarea acestui raport, care recomandă o suspendare de şapte zile din Parlament.

Citeşte şi: Comisia Europeană, în lupta cu COVID-19: începe maratonul mondial al donatorilor! Scopul este de a strânge 7,5 miliarde de euro

Comisia parlamentară a ajuns la concluzia că Burns "şi-a utilizat poziţia parlamentară pentru a încerca să intimideze un cetăţean (...) într-un diferend legat de interese familiale pur private care nu au nicio legătură cu atribuţiile de parlamentar ale dlui Burns".

Deputatul "a persistat în a face ameninţări violate" faţă de reclamant în timpul anchetei. El şi-a cerut scuze în cele din urmă şi şi-a recunoscut greşelile într-o scrisoare adresată comisiei.

"Cu profund regret, am decis să demisionez din funcţia de secretar de stat pentru comerţ internaţional", a postat Burns pe Twitter.

El a adăugat că va continua să-l sprijine deplin pe Johnson în calitate de membru al Camerei Comunelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.