Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metoda ingenioasă prin care japonezii împiedică urșii să intre în localități (video)

cbc.ca
ursi

Când văd ochi roșii strălucitori și colții amenințători și aud urlete înfiorătoare, urșii o iau la fugă ca să se pună la adăpost. Conceput inițial pentru a ține animalele sălbatice departe de ferme, autoritățile japoneze folosesc un lup mecanic pentru a împiedica urșii să intre în zonele urbane și să atace oamenii, scrie BBC.

Soluția găsită de autoritățile japoneze pentru a ține animalele departe de așezările umane a fost folosită pentru prima dată în orașul Takikawa în toamna anului 2020, potrivit Motohiro Miyasaka, președintele producătorului de lupi mecanici Wolf Kamuy. De atunci, tot mai multe guverne locale au comandat Monster Wolf - un nume care nu-i trădează imaginea.

Numărul atacurilor de urși din Japonia a crescut într-un ritm alarmant, spun autoritățile.

Experții spun că principalul motiv este că oamenii, în special tinerii, părăsesc satele rurale agricole. Mulți dintre ei au migrat în orașe mari, golind sate sau orașe care deja s-au micșorat din cauza îmbătrânirii populației.

„Din ce în ce mai multe terenuri agricole rurale de la poalele dealurilor, care odată acționau ca zone tampon între urși și oameni, dispar”, a spus Shinsuke Koike, profesor la Universitatea de Agricultură și Tehnologie din Tokyo, a cărui cercetare se concentrează pe urși, biodiversitate și ecosisteme forestiere.

Drept urmare, tinerii urși s-au mutat de-a lungul deceniilor în pădurile neîngrijite, trăind mai aproape de orașe, obișnuindu-se cu luminile și zgomotele puternice și ajungând astfel să nu se mai teamă de oameni.

Habitatul urșilor s-a extins de la munți în zonele de câmpie, mai aproape de populațiile umane, și rătăcesc acum în zone rezidențiale.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.