Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mineri blocaţi în subteran după o alunecare de teren ies pe neaşteptate din moloz, nevătămaţi (video)

Twitter
alunecari de teren congo

O înregistrare video cu nouă mineri care ies pe neaşteptate din pământ după prăbuşirea unei mine de aur şi se rostogolesc apoi pe versantul abrupt în strigătele de bucurie ale martorilor a devenit virală în Republica Democrată Congo unde un final fericit este rar în cazul unor astfel de dezastre, relatează Reuters.

Accidentele miniere sunt frecvente în uriaşa ţară din Africa Centrală, în special în cazul minelor de dimensiuni mici, neoficiale, precum cea din provincia Kivu de Sud care s-a prăbuşit sâmbătă în urma ploilor torenţiale, informează Agerpres.

În înregistrarea video poate fi văzut un bărbat care stă în echilibru precar pe o pantă abruptă şi sapă disperat cu o cazma în timp ce alţii stau pe margine, urmărind scena. Dintr-o dată, un miner iese din moloz şi alunecă pe versant, iar martorii izbucnesc în urale.

Salvatorul este înlocuit de un altul care îndepărtează grăbit molozul cu mâinile goale, ferindu-se totodată de pământul şi de pietrele care alunecă pe versant. Un alt miner iese imediat la suprafaţă, urmat apoi de alţii. În total, în două minute nouă bărbaţi au ieşit în viaţă, sănătoşi.

Reuters a verificat înregistrarea video, care a fost distribuită pe scară largă pe reţelele sociale.

Nerespectarea procedurilor de siguranţă şi lipsa echipamentului adecvat se află la originea frecventelor prăbuşiri ale tunelelor din minele din Republica Democrată Congo, minerii care rămân prinşi în subteran având şanse mici de supravieţuire, informează Agerpres.

Operaţiunile de salvare au început la scurt timp după incidentul de sâmbătă. "Am mobilizat rapid oamenii pentru a curăţa molozul care bloca intrarea. Era în dimineaţa zilei de sâmbătă... când au reuşit să salveze aceste nouă persoane", a declarat prin telefon pentru Reuters reprezentatul societăţii civile locale, Crispin Kayuka.

Doi mineri au murit într-un incident similar care a avut loc într-o mină neoficială din apropiere, la începutul lunii martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.