Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Agriculturii intenționează să majoreze la 65 milioane de lei schema de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor

romaniaregional.ro
ministerul agriculturii

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale vrea să majoreze la 65 milioane de lei schema de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, de la 54,04 milioane lei cât era prevăzut iniţial, potrivit unui proiect de Hotărâre pentru modificarea art.19 alin.(7) din Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

"Suma alocată ajutorului de stat pentru anul 2020 este de maximum 65 milioane lei, din care 30 milioane lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, respectiv 35 milioane lei pentru speciile ovine şi caprine, şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2020", arată documentul, potrivit news.ro.

Citește și: Șeful Jandarmeriei Române răspunde la marea acuzație: ‘Această atribuție revine altor structuri’

La articolul 18 din Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare, erau prevăzute sumele alocate pentru anii 2015 – 2020. La la art.19 este prevăzută suma alocată pentru anul 2020, respectiv maximum 54,04 milioane lei, din care 25,01 milioane lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, respectiv 29,03 milioane lei pentru speciile ovine şi caprine.

Schema de ajutor de stat are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic, precum şi costurile aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.

Ajutoarele sunt furnizate sub formă de servicii subvenţionate întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care deţin certificat de producător/atestat de producător, după caz, precum şi persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul creşterii animalelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.