Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Agriculturii va investi în cele 58 de licee cu profil agricol în România, pentru a școli fermieri

www.agerpres.ro
Petre Daea

Ministerul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, că intenționează să investească în toate cele 58 de licee cu profil agricol în România și că săptămânile viitoare vor avea loc discuții concrete împreună cu Ministerul Agriculturii și cu directorii de liceu în parte, pentru a stabili ce au nevoie, informează Constanta 100%.

Petre Daea a precizat că a avut și ieri o întâlnire cu directorii celor 58 de licee cu profil agricol din România.

„Întâlnirea s-a putut face deoarece am făcut un act normativ care pune la un loc interesul atât al fermierului, cât și al elevului și al școlii, în general. De-a lungul vremii am constata ceea ce și dumneavoastră ați putut vedea, că liceele agricole, datorită faptului că n-au avut posibilitatea să investească, au în dotare utilaje vechi, utilaje care s-au uzat moral și fizic, utilaje care nu mai sunt acum pe câmpurile României. În licee vezi tractoare care au direcție mecanică și pe care săracii (n.r. elevi) nu pot să rotească volanul, de rezistența pe care o opune acest mecanism.”, a spus ministrul.

Citește și: Eugen Teodorovici SPULBERĂ SPECULAȚIILE: 'Nu ne împrumutăm pentru salarii'

Petre Daea a spus că a discutat și analizat împreună cu fermierii, care au nevoie de forță de muncă bine pregătită, că a discutat și analizat în Guvernul României, întrebându-se ce facem pentru viitor, pentru fermierii de astăzi se cunosc, dar cei de mâine vor fi cei care sunt școliți azi.

„Dacă nu le creezi această perspectivă tinerilor, cum să rămână ei în acest domeniu? Atunci am hotărât, iar legiuitorul a stabilit prin actul normativ, ca Ministerul Agriculturii să fie în componenta aceasta investițională alături de liceele agricole. Am avut ieri o discuției cu toți directorii de la cele 58 de licee agricole. Le-am spus așa: Fraților, lumea s-a schimbat! Nu poți să-i spui elevului să rămână cu imaginea grapei cu colți reglabili, care nici nu mai există. Nu poate să rămână cu imaginea grapei rotative, pentru că nu se mai folosește.”, a adăugat ministrul Agriculturii.

Citește și: Eros Ramazzotti divorțează

Petre Daea a precizat că în curând vor începe discuții cu Ministerul Educației pentru a găsi modalități de a investi în licee.

„Avem, în săptămânile următoare, discuții împreună cu Ministerul Educației și cu directori pe fiecare liceu în parte, întrebându-i și stabilind ce au nevoie, în așa fel încât să introducem în planul investițional, pe poziție bugetară, în anul viitor, pentru susținerea efectivă a acestor licee.”, a conchis Petre Daea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.