Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Apărării croat afirmă că a evitat un scandal internaţional care ar fi fost cauzat de administraţia prezidenţială

Operation World
Croatia

Ministerul Apărării croat a anunţat luni că în luna martie a evitat un scandal internaţional privind participarea Batalionului de onoare şi protocol la o ceremonie comemorativă în Bosnia, transmite agenţia de presă Hina.

Într-un comunicat, ministerul a menţionat că în 17 martie biroul preşedintelui Zoran Milanovic l-a informat pe şeful Statului Major, amiralul Robert Hranj, că Marijan Marekovic, consilier prezidenţial, va fi emisarul şefului statului la un eveniment de marcare a 27 de ani de la schimbul de prizonieri de război la Bugojno, în Bosnia.

Administraţia prezidenţială croată a făcut cunoscut, de asemenea, că potrivit deciziei preşedintelui membri ai Batalionului de onoare şi protocol vor participa la eveniment.

Conform legii apărării, decizia privind participarea structurilor militare de până la mărimea unui pluton la activităţi ceremoniale peste hotare este luată de ministrul apărării. Potrivit Ministerului Apărării croat, membri ai Batalionului de onoare şi protocol au fost trimişi în Bosnia înainte ca ministrul să ia o decizie în acest sens.

Totuşi, s-a constatat că militarii nu putea trecere frontiera croată fără o decizie a ministrului şi un ordin de deplasare externă, ceea ce intră în atribuţiile titularului Ministerului Apărării. Procedând în acest fel, biroul prezidenţial a expus în mod inutil armata croată, a subliniat Ministerul Apărării de la Zagreb.

După ce a realizat că solicitarea preşedintelui nu va putea fi pusă în aplicare în absenţa unei decizii a ministrului, amiralul Robert Hranj i-a scris ministrului pe 18 martie, potrivit Agerpres.ro.

În aceeaşi zi, ministrul apărării a autorizat ca Batalionul de onoare şi protocol să îl însoţească pe consilierul prezidenţial Marijan Marekovic la ceremonia din Bosnia. Ministerul Apărării croat subliniază că administraţia prezidenţială ar fi trebuit să respecte procedura prevăzută de legea apărării şi că a reuşit să evite un scandal internaţional care ar fi fost urmarea atitudinii nepotrivite a biroului şefului statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.