Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătăţii: O organizare mai bună şi o intensificare a controalelor ar putea să ducă la o echilibrare a situaţiei în ceea ce priveşte numărul de conced

Facebook
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, despre Ordonanţa privind impozitarea concediilor medicale, care a rămas blocată în Parlament şi încă este în vigoare, că o organizare mai bună şi o intensificare a controalelor ar putea să ducă la o echilibrare a situaţiei în ceea ce priveşte numărul de concedii medicale. El a arătat că ministrul Finanţelor poate da un răspuns privind acest act normativ, pentru că politica fiscală a României nu o face Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat despre Ordonanţa privind impozitarea concediilor medicale.

”Am o rugăminte, domnul ministru Boloş cred că o să mă ajute la formularea unui răspuns. Acea ordonanţă (..) reprezenta nişte măsuri fiscal-bugetare, nu nişte măsuri pentru sistemul de sănătate. Cred că trebuie o abordare echilibrată. Aici, aş menţiona un lucru care cred că este foarte important, în atribuţiile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate există foarte clar stipulat că dânşii au datoria să controleze modul în care se eliberează aceste concedii şi nu se referă la controlul pacienţilor ci la marii prescriptori de concedii medicale. Probabil o organizare mai bună şi o intensificare a controalelor ar putea să ducă la o echilibrare a situaţiei, în ceea ce priveşte numărul de concedii medicale. Politica fiscală a României nu o face Ministerul Sănătăţii”, a spus Alexandru Rafila, la Palatul Victoriei.

Întrebat dacă personal ar fi de acord cu eliminarea prevederii, Rafila a spus că ”trebuie judecat cu precauţie”.

”Sunt boli cronice, cu un impact foarte mare, inclusiv oncologice, de femeile gravide nu mai discutăm, că este o astfel de situaţie, avem şi urgenţele medico-chirurgicale, are cineva un accident, de exemplu. Dar trebuie o evaluare care trebuie făcută cu plătitorul, plătitorul este Casa de Asigurări de Sănătate, bugetul Casei e grevat de o datorie care a crescut, pentru că de la mai puţin de un miliard de lei am ajuns să plătim 6 miliarde de lei concedii medicale. Nu pot să spun dacă e mult sau puţin, dar trebuie făcută o analiză care să poată duce la decizia corectă”, a completat Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.