Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Andrei Andreicuț, mesaj pentru cei care au organizat târgul de Crăciun: 'Să aducă icoana lui Iisus și pe Maica Domnului la Târgul de Crăciun!'

ips andrei andreicut

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, a făcut un apel la organizatorii „Planetei Crăciun” din Piața Unirii din Cluj-Napoca, reprezentanții firmei Untold Fantesia SRL, să aducă simbolurile religioase la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca.

„Dar încă mai sunt câteva zile. Cei ce au organizat târgul au vreme să pună și icoana Mântuitorului și legănelul și pe Maica Domnului și pe Dreptul Iosif. Încă mai au timp. Fac un apel la organizatori să îi pună”, a spus mitropolitul Clujului, care a precizat că nu a verificat pe teren dacă au fost amplasate și simbolurile religioase la târg.

„Oricum va fi greu, dar nu imposibil. E totuși, vorba, de noi în raport cu eternitatea. Biserica acest lucru îl propovăduiește și cred și mărturisesc că nu se termină totul cu moartea”, a mai spus ÎPS Andrei Andreicuț, în mesajul său de Crăciun.

„Iubiţi credincioşi, Domnul păcii S-a născut acum 2023 de ani în peştera din Betleemul Iudeii. Noroadele Îl aşteptau de mult. Prorocul Isaia vede în duh atmosfera de pace şi de înţelegere ce va domni în Împărăţia Lui: 'Atunci lupul va locui laolaltă cu mielul şi leopardul se va culca lângă căprioară; şi viţelul şi puiul de leu vor mânca împreună şi un copil îi va paşte' (Isaia 11, 6). (...) Mântuitorul, născându-Se, aduce pace şi înţelegere pe pământ. Ne-o spune textual: 'Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu' (Ioan 14, 27). Acolo unde este prezent El, este prezent şi duhul păcii Lui. L-a aşteptat lumea mii de ani, şi El a venit. El ne-a împăcat cu Dumnezeu, cu semenii şi cu toată lumea. Pacea lui Hristos este un dar al cerului. El întemeiază împărăţia păcii veşnice şi universale. Pacea lui Hristos este pacea între noi şi Dumnezeu, este pacea sufletului pătruns de luminile harului, este pacea dintre oameni care sunt fraţi întreolaltă, este pacea dintre popoarele care fac parte din marea familie umană, este pacea întregii făpturi, este pacea cosmică", a spus Andrei Andreicuţ.

„Greu putem înţelege, în sensul celor spuse, războaiele din Orientul Mijlociu şi din Ucraina.

Sau le înţelegem gândindu-ne că cei ce le-au declanşat nu-şi pun problema spirituală în mod profund. Şi ei, şi noi avem nevoie de Domnul Hristos în cel mai serios înţeles al cuvântului: 'toţi au nevoie de Tine, chiar şi cei ce nu ştiu: cei ce nu ştiu mai amarnic ca cei ce ştiu. Flămândul îşi închipuie că are nevoie de pâine: şi îi e foame de Tine; însetatul crede că vrea apă şi îi este sete de Tine; bolnavul se mângâie sperând sănătatea: şi boala lui nu-i decât lipsa Ta' ", a mai spus mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Mitropolitul Andrei Andreicuţ mai spune că apogeul Crăciunului este participarea la liturghie şi împărtăşanie.

"Noi credem că Domnul Hristos este prezent în Sfânta Euharistie, iar apogeul sărbătorii Crăciunului constă tocmai în participarea la Liturghie şi la Sfânta Împărtăşanie. De aceea, postim în perioada premergătoare sărbătorii, ne spovedim sincer şi apoi ne împărtăşim. Toată această strădanie de a ne pregăti şi apoi de a ne împărtăşi, Vasile Voiculescu, cu talentu-i poetic, o prinde în poezia 'Colind': /În coliba-ntunecată / Din carne şi os lucrată, / A intrat Hristos deodată. / Nu făclie ce se stinge, / Nu icoană ce se frânge, / Ci El Însuşi, trup şi sânge, / ... Coliba cum L-a primit / S-a făcut cer strălucit / ... În mijloc Tron luminos / şi, pe el, Domnul Hristos'. Răspunsul nostru: 'Şi noi, Doamne, ne-am sculat / Colibele-am curăţat, / Uşi, ferestre, toate-s noi, / Doamne, intră şi la noi'. Cel ce S-a întrupat la plinirea vremii ni se oferă în Sfânta Împărtăşanie. De aceea, Sfântul Pavel ne întreabă: 'Paharul binecuvântării, pe care-l binecuvântăm, nu este oare, împărtăşirea cu sângele lui Hristos? Pâinea pe care o frângem, nu este oare împărtăşirea cu trupul lui Hristos?' (I Corinteni 10, 16)", a mai spus mitropolitul Clujului în Pastorala sa de Crăciun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.