Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MOARTEA LOVEȘTE după scandalul Djokovic: Australia anunță RECORD de decese cauzate de coronavirus

Twitter
sicrie italia decese

Australia a avut marți „cea mai mortală zi a pandemiei”. Omicron avansează rapid, iar ratele de spitalizare cresc la niveluri record. Totuși, numărul infecțiilor zilnice a scăzut ușor. Un total de 77 de decese a fost înregistrat marți, depășind precedentul record național de 57 de joia trecută, potrivit datelor oficiale citate de Reuters.„Astăzi este o zi foarte dificilă pentru statul nostru", a declarat premierul din New South Wales (NSW), Dominic Perrottet, în timpul unei conferințe de presă, în timp ce statul a raportat 36 de decese, un nou record al pandemiei. Doar patru dintre cei care au murit în NSW primiseră doza de rapel a vaccinului anti-COVID, ceea ce i-a determinat pe oficialii din sănătătate să îndemne oamenii să se prezinte la doza booster.

Citește și: PROTESTE MAMUT în Germania, împotriva restricțiilor: s-a cerut ÎNCHISOARE pentru Angela Merkel

Pe fondul creșterii numărului de spitalizări, statul Victoria a declarat marți un cod roșu, folosit de obicei când ambulanțele nu pot acoperi cererile.Pentru a ajuta spitalele publice să facă față situației, guvernul federal a activat un plan pentru spitalele private să pună la dispoziție până la 57.000 de asistente medicale și peste 100.000 de angajați în zonele afectate de Omicron din întreaga țară, a declarat ministrul sănătății, Greg Hunt.

În timp ce autoritățile nu specifică de obicei varianta de coronavirus care duce la decese, oficialii au declarat că majoritatea pacienților aflați la terapie intensivă au fost infectați cu tulpina Omicron, iar tinerii nevaccinați sunt în „număr semnificativ". Aproximativ 73.000 de noi infecții au fost raportate marți, în scădere de la un maxim de 150.000 joia trecută. Până în prezent, Australia a raportat aproximativ 1,6 milioane de infecții de la începutul pandemiei, dintre care aproximativ 1,3 milioane în ultimele două săptămâni. Numărul total de decese s-a ridicat la 2.776.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.