Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar dezvăluiri după moartea torționarului Alexandru Vișinescu: Modul JALNIC în care a trăit ultimele zile - A fost bruscat și hrănit cu seringa cu apă și ceai

visinescu

Alexandru Vișinescu și-a petrecut ultimele zile din viață imobilizat la pat în Spitalul Jilava, au precizat pentru MEDIAFAX, surse mediul penitenciar, care arată că el a fost hrănit cu seringa cu apă și ceai. În detenție, unul din deținutii care-l îngrijeau era și unul ce obișnuia să-l bruscheze.

Potrivit unor surse din mediul penitenciar, în ultimele zile din viață ale lui Alexandru Vișinescu, acesta a fost imobilizat la pat în Spitalul Penitenciar Jilava, unde a fost hrănit cu seringa, primind doar ceai și apă, au declarat pentru MEDIAFAX surse din mediul penitenciar.

De asemenea, în perioada în care a stat în detenție, Alexandru Vișinescu nu se putea hrăni și deplasa singur, de aceea torționarul avea un asistent personal lângă el, ales din rândul deținuților. Asistentul primea zile câștig pentru ajutorul acordat lui Vișinescu, el având mai multe astfel de ajutoare. Sursele citate au precizat că unul dintre acești asistenți era și unul care obișnuia să îl înjure și să îl bruscheze pe Vișinescu.

Torționarul Alexandru Vișinescu a murit zilele trecute la vârsta de 93 de ani, la Spitalul Penitenciar Rahova, acesta executând o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni contra umanității.

Undă verde pentru 'Autostrada Unirii': Lege adoptată cu scandal în Camera Deputaților

Alexandru Vişinescu a fost transferat la Spitalul Penitenciar Rahova, după ce a suferit o operație de splină, în luna octombrie, la Spitalul Bagdasar Arseni. Aici a decedat luni, ora 14.34, la vârsta de 93 de ani.

"Luni, 05.11.2018, în jurul orei 13.00, personalul medical al Penitenciarului-Spital București-Rahova a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane aflate în custodie, concomitent fiind solicitat sprijinul serviciului unic de urgență 112. În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14.30. Aceasta se afla în evidența unității cu o serie de afecțiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri și tratament potrivit recomandărilor medicilor specialiști. În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea: familiei persoanei condamnate, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului București, INML București", se arată într-un comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Nicolae Bacalbașa sare în apărarea șefului secției de cardiologie de la Craiova: 'E ușor să fim indignați, dar un om nu poate fi condamnat la gardă perpetuă'

Vișinescu a suferit, la începutul lunii octombrie fracturi costale şi ruptură de splină, iar o anchetă internă din închisoare a arătat că a fost vorba de leziuni provocate de o căzătură, nu de lovituri.

Alexandru Vişinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în luna iulie 2015.
Totodată, Vişinescu a fost obligat să plătească, în solidar cu Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul de Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, 300.000 de euro cu titlu de despăgubiri urmaşilor victimelor sale, astfel: 50.000 de euro către partea civilă Nicoleta Eremia, 100.000 către partea civilă Elena Iacob şi 150.000 de euro Ancăi Maria Cernea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, "a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.