Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moise Guran, reclamat la CNA după jignirile aduse Partidului Noua Românie la Europa FM

Sebastian Popescu

Partidul Noua Românie a depus joi, o sesizare la Consiliul Național al Audiovizualului la adresa Europa FM și a lui Moise Guran, ca urmare a afirmațiilor făcute de jurnalist în cadrul emisiunii ”România în direct” din 10 octombrie 2016.

În cadrul emisiunii ”România în direct” din 10 octombrie, Moise Guran, aflat în discuție cu un radioascultător, a făcut mai multe afirmații defăimătoare la adresa Partidului Noua Românie care aduc atingere gravă imaginii acestui proiect fondat de la zero, în urmă cu doi ani de zile, de către un grup de tineri care nu au mai făcut politică.

”PN….CE?????...Partidul Noua Românie…!!! Da, să știti că mă calcă pe nervi…..Ok, probabil că o să vorbesc la un moment dat despre ei dar în momentul în care ei mă bombardează cu mesaje și la această emisiune și pe site-ul biziday, deja asta e o dovadă de ”bună creștere”…..O să vorbesc despre Partidul Noua Românie în momentul în care o să treacă de asta cu 180,000 de semnături, că alfel nu îmi bat joc de timpul ascultătorilor”, a spus Moise Guran în cadrul emisiunii din 10 octombrie 2016.

Consider că prin cele spuse, domnul Moise Guran a depășit cadrul jurnalistic și editorial de moderator al unei emisiuni de radio și a jignit membrii PNR pe un ton batjocoritor și de desconsiderare a Partidului Noua Românie, afirmând că suntem lipsiți de educație și că o să ne acorde dânsul ”atenție” când o să îndeplinim o condiție.

De când la Europa FM se difuzează o informație despre un partid condiționând acel partid de ”ceva”?! Referitor la afirmația că o să ”vorbească” despre PNR doar când vom face cele 180,000 de semnături pentru a candida la parlamentare, îi adresez o întrebare domnului Guran: Dar USR a făcut cele 180,000 de semnături de susținere înainte de a le dedica o emisiune întreagă la Europa FM, pentru a-i promova? Sau aplicăm dublul standard în funcție de numele partidului și de interesele mai mult sau mai puțin ascunse?

Insinuările domnului Moise Guran cum că noi cei de la PNR ”l-am bombardat” cu mesaje la emisiunea de la radio și de pe site-ul personal, sunt neadevărate, tendențioase și lipste de etică profesională. Domnul Guran dorește să fie ”bombardat” doar de mesaje de la simprtaizanții și membrii USR?!

În cursul zilei de 11 octombrie 2016, am transmis către Europa FM, prin email, domnului Sorin Dragomir, Director de Știri, o notă de protest cu privire la spusele domnului Moise Guran și am solicitat să precizeze dacă cele declarate de jurnalist reprezintă și punctul de vedere al Europa FM despre Partidul Noua Românie.

Iată răspunsul Europa FM:

Domnule Sebastian Popescu,

Am recepționat mesajul Dumneavoastră și, în urma studierii înregistrării  martor, vă pot răspunde că singurul aspect pe care consider că ar trebui  să îl rețineți este acela că Moise Guran a promis că va realiza și o  emisiune despre formațiunea pe care o conduceți, dacă veți avea  rezultate. În același timp, aș vrea să va transmit că mă declar absolut uimit de  vehemența, insinuările la limita insultei și tonul agresiv din mesajului Dumneavoastră, în condițiile în care susțineți că înțelegeți principiile  libertății de exprimare. Consider că disponibilitatea de a fi criticat și capacitatea de a recunoaște stângăciile inerente primilor pași în politică sunt două calități fără de care un tânăr nu va reuși niciodată să izbândească în  hățișul politicii românești.Vă doresc succes în tot ceea ce vă propuneti!

Cu simpatie, Sorin Dragomir News Director

Noua Românie susține libera exprimare, însă domnul Moise Guran a depășit această limită și a jignit mii de membri și simpatizanți PNR care cred în acest proiect, lucru cu care nu pot fi de acord.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.